Villa VPRO

o.a. Mini-Opera 'Woedende Bankklanten' op de stoep van de tweede kamer

Villa VPRO

o.a. Mini-Opera 'Woedende Bankklanten' op de stoep van de tweede kamer

Spreken via de Kamervoorzitter
Mini-Opera 'Woedende Bankklanten' op de stoep van de tweede kamer
Politiek Panel
Metropolis Radio: Daten in China
Han Noten over rol Eerste Kamer

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Mini-opera Merlijn van Twaalfhoven

vanaf 00:02:56

De opera der woedende bankklanten, zo heet de opera van componist Merlijn Twaalfhoven. Het werk wordt vanmiddag om half twee uitgevoerd bij de Tweede Kamer in Den Haag, ter gelegenheid van de publicatie van een rapport over investeringen van Nederlandse banken in kernwapenproducenten. Dat rapport is bekendgemaakt door De Eerlijke Bankwijzer, een initiatief van onder meer Amnesty International en IKV Pax Christi. Twaalfhoven wilde nu eens niet conventioneel ‘het rapport aanbieden en een handje geven aan een Tweede Kamerlid', maar aandacht trekken met een kunstwerk.

Metropolis Radio: daten in China

vanaf 00:10:07

Metropolis Radio staat deze  week in het teken van Valentijn, romantiek en liefde. Vandaag gaat Marije Vlaskamp, onze verslaggever in China kijken of ze een leuke chinees kan strikken op een massaal dating-event.

Han Noten over rol Eerste Kamer

vanaf 00:15:08

Han Noten was Eerste kamerlid voor de PvdA. Hij stapte in december op omdat de Senaat volgens hem te politiek werd. De druk om voor wetten te moeten stemmen werd hem te veel. Te politiek is natuurlijk altijd een kwestie van smaak, maar politiek is de senaat zeker. Om een meerderheid in de Eerste kamer te krijgen brak de coalitie zelfs het regeerakkoord open en maakte een deal met de oppositie over de woningmarkt. Noten reageert.

Politiek panel Het Vragenuur

vanaf 00:35:47

Te gast zijn Nynke de Zoeten (Nieuwsuur), Gerard Beverdam (Nederlands Dagblad) en Bram van Ojik, fractieleider Groen Links in de Tweede Kamer. Met hen praten we nog even na over het Woonakkoord, ook wel het Carnavalsakkoord genoemd. Wie heeft gewonnen, de coalitie omdat er nu een meerderheid lijkt te zijn in de Eerste Kamer of de oppositie die de scherpe kanten er heeft afgehaald?

Het parlement, het spel en de knikkers

vanaf 00:36:07

In den Haag wordt er altijd via de voorzitter gesproken. Dit om ruzie te voorkomen. Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg in het parlement, het spel en de knikkers gemaakt door Klaas den Tek.

advertentie