Villa VPRO

o.a. Europa laat diamanten Zimbabwe toe, Prostitutie naar Zweeds model?

Villa VPRO

o.a. Europa laat diamanten Zimbabwe toe, Prostitutie naar Zweeds model?

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

geen titel

vanaf 00:02:54

De PvdA wil onderzoeken of bezoek aan een prostituee strafbaar moet worden gesteld. Kamerlid Myrte Hilkens noemt het legaliseren van de prostitutie in Nederland naïef. Rianne van Vuren, freelance journalist bracht een bezoek aan Zweden waar hoerenlopen al langer strafbaar is. Zij maakte een documentaire over de misstanden in de Nederlandse prostitutiebranche.

geen titel

vanaf 00:09:57

Deze week staat Metropolis Radio in het teken van plastische chirurgie. Jan Maarten Deurvorst trapt af met een bijdragen over penisverlenging in Nederland.

geen titel

vanaf 00:15:56

De Europese Unie lijkt te gaan zwichten voor de diamanten-miljoenen uit de beruchte mijnen van president Mugabe van Zimbabwe. Vanmiddag valt een beslissing tijdens een bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken. Hugo Knoppert is coördinator bij Zimbabwe Watch, een onafhankelijk samenwerkingsverband van Nederlandse hulporganisaties die zich inzetten voor Zimbabwe. Hij heeft recent nog het Afrikaanse land bezocht.

geen titel

vanaf 00:35:00

In het Haags Gemeentemuseum is zaterdag een expositie geopend van de van oorsprong Belgische beeldend kunstenaar Luc Tuymans. Het betreft 'Grafisch werk uit de periode 1989 - 2012'. Tuymans heeft de laatste jaren enorm naam gemaakt. Anton de Goede sprak hem bij de opening.

geen titel

vanaf 00:40:59

Moeten we hoerenbezoek strafbaar stellen? De PvdA heeft er wel oren naar, maar helpt het ook tegen misstanden? De zaak tegen verdachten Donald G. en Harrie S. sleept voort, met kroongetuige Remko van L. als onzekere factor. en kan hun advocaat Bram Moszkowicz hen tot het einde bijstaan? Donderdag behandelt het Hof zijn royeringszaak. Acht weken daarna beslist het Hof naar verwachting of hij voor het leven geroyeerd moet blijven of niet. Aan tafel zitten strafrechtadvocaat Esther Vroegh, rechter Huub Willems en journalist Marian Husken.