Herinneringen aan 9/11

ovt 11 september 2011

Herinneringen aan 9/11

ovt 11 september 2011

Op 11 september om 14.45 onze tijd is het precies tien jaar geleden dat het Noordoosten van de VS slachtoffer werd van een viertal terroristische aanslagen.
Vrijwel elke Nederlander herinnert zich de beelden van de gekaapte passagiersvliegtuigen die zich in de torens van het WTC in Manhattan boorden. Vrijwel iedereen herinnert zich ook waar hij of zij was op dat moment. Het is zo’n historische gebeurtenis als de moord op Kennedy of de landing op de maan. Die dinsdag is een dag die bij velen op het netvlies staat. Another day at the office was het. Waar waren ze mee bezig? Met wie? Hoe kwam het nieuws binnen? Hoe en waar hebben ze het nieuws gevolgd? En als ze niet aan het werk waren, wat dan? Huwelijk, ziekenhuis, bevalling, sollicitatie, vakantie, afspraak met een geliefde of ruzie met de partner.

het verhaal van onze luisteraars. Een keuze uit de honderden reacties die uiteenlopen van het alledaagse dat werd verstoord tot het bijzondere dat werd gekleurd door de aanslagen. Er zijn die dag bevallingen, rechtszaken, presentaties, examens, echtscheidingen en ontmoetingen geweest die dankzij het nieuws helderder in het geheugen liggen dan op willekeurig welke andere dag.

Samenstelling: Mathijs Deen en Michal Citroen

Dit fragment is onderdeel van

OVT

Een programma over de onvoltooid verleden tijd, met discussies, reportages en ooggetuigenverslagen. M.m.v.: Michal Citroen, Mathijs Deen, Paul van der Gaag, Astrid Nauta, Hans Olink, Jos Palm en Laura Stek.