OVT

o.a. Vlad & Radu Dracula, Gouden Jaren: Herman Brood

OVT

o.a. Vlad & Radu Dracula, Gouden Jaren: Herman Brood

Een programma over de onvoltooid verleden tijd, met discussies, reportages en ooggetuigenverslagen. M.m.v: Michal Citroen, Mathijs Deen, Paul van der Gaag, Astrid Nauta, Hans Olink, Jos Palm en Laura Stek. 10.00-11.00: Brother, Where Art Thou? 11.15 Ongehoord, een VPRO-radioprogramma uit het verleden. Een zomerserie in 9 delen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

OVT1

vanaf 00:00:00

Telstar satelliet

vanaf 00:04:33

49 Jaar geleden werd de Telstar 1 gelanceerd, de eerste satelliet die specifiek voor communicatie doeleinden bedoeld was. Het werd opeens mogelijk om, zei het nog in beperkte mate, direct contact te maken met bijvoorbeeld de VS. Dit was een gigantische revolutie in de communicatie. Boudewijn Ambrosius, professor aan de faculteit luchtvaart en ruimte techniek van de TU Delft over de Telstar.

Brother, Where art Thou: Vlad & Radu Dracula

vanaf 00:14:38

‘Brother, Where Art Thou’ Een 9-delige serie over historische broederparen: van aartsvijanden en levenslange rivalen tot mannen die in voor en tegenspoed solidair met elkaar bleven. Afl. 2: De Roemeense vorsten Vlad (1431–1476) & Radu (1435 – 1475) Dracula Gasten: Pieter Steinz, Floortje Zwigtman en Laszlo Maracz. Samenstelling: Mathijs Deen en Laura Stek

OVT2

vanaf 00:55:00

Gouden jaren: Herman Brood's Muziekcursus

vanaf 01:03:59

‘De Gouden jaren’, de keuze uit het VPRO-radioarchief van archivaris Nienke Feis. Vandaag in deel 2: Herman Brood’s Muziekcursus 11 Juli 2001 is het tien jaar geleden dat popartiest en beeldend kunstenaar Herman Brood overleed. In het culturele programma De Suite gaf Herman Brood in april 1979 de driedelige cursus “hoe maak je een hit”.

Ongehoord: Ascona

vanaf 01:17:11

Ongehoord, een VPRO-radioprogramma uit het verleden. Een zomerserie in 9 delen. Tussen 1995 en 2001 reisden radiomakers als verhalenvertellers voor Ongehoord de gehele wereld rond naar bijzondere locaties voor uitzonderlijke geschiedenissen. Niet om te interviewen maar om in eigen woorden en geluiden verhaal te doen. Afl. 2: Ascona Hans Olink zoek naar de verdwenen historie van het voormalige vissersdorp Ascona, een dorp aan het Lago Maggiore, aan de Zwitserse kant van het meer.