Een dik uur Ischa

Afl.21: Mohammed Rabbae, Wim Wennekes, Martin van den Heuvel, Koos Spee

Een dik uur Ischa

Afl.21: Mohammed Rabbae, Wim Wennekes, Martin van den Heuvel, Koos Spee

Gasten: Mohammed Rabbae, Wim Wennekes, Martin van den Heuvel, Koos Spee. Afgewisseld met liedjes gezongen door Ischa, begeleid door de Izzies, en een column door Cor Galis.
In deze uitzending gaat Ischa Meijer in gesprek met:
- Mohammed Rabbae, kandidaat-lijsttrekker van Groen Links. Rabbae geeft zijn visie op de Nederlandse politiek en de Nederlanders en licht toe waarom hij zich samen met Ina Brouwer kandidaat heeft gesteld voor een gedeeld lijsttrekkerschap. Hij vertelt waarom hij voor GroenLinks heeft gekozen en niet voor de PvdA en gaat in op de relatie met zijn geboorteland Marokko;
- journalist Wim Wennekes naar aanleiding van zijn boek 'De aartsvaders', bestaande uit de biografieën van zestien ondernemers die volgens Wennekes kunnen worden beschouwd als de grondleggers van het Nederlandse bedrijfsleven. Wennekes vertelt over de moeizame totstandkoming van zijn boek die hij toeschrijft aan de desinteresse van Nederlandse bedrijven voor hun eigen geschiedenis. De ondernemers die hij heeft beschreven zijn volgens Wennekes creatieve en rusteloze geesten die niet te vergelijken zijn met de huidige generatie topmanagers. Vraaggesprek met Koos Spee, officier van justitie te Utrecht, naar aanleiding van zijn boek 'Jij mag alleen eisen', waarin hij zijn ervaringen als officier beschrijft. Spee vertelt over de loopbaan die voorafging aan zijn huidige functie waarin hij achtereenvolgens bakker, tuinman, politie-agent, rechercheur en verkeersschout was. Hij verklaart nog steeds veel waardering te hebben voor het werk van de politie en geen ambitie te hebben om rechter te worden.
-Oost-Europadeskundige Martin van den Heuvel over voormalig Joegoslavië;
-Mr.J. (Koos) Spee, officier van justitie te Utrecht en schrijver van het boek "Jij mag alleen eisen" (Uitg.Het Spectrum)