Villa VPRO

o.a. Franse senaat buict zich over homohuwelijk

Villa VPRO

o.a. Franse senaat buict zich over homohuwelijk

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Asielzoekers dreigen op straat te komen

vanaf 00:02:18

Vrijdag 5 april moeten de 120 uitgeprocedeerde asielzoekers de vluchtkerk definitief verlaten. Wanneer er geen andere opvang gevonden kan worden komen zij dus op straat te staan. Aan de telefoon is Matthias de Vries,  van de Diaconie Amsterdam die de vluchtelingen mede begeleide.

Metropolis Radio: De Romeinse Koning

vanaf 00:07:00

Mensen die boven andere stervelingen  uitstijgen, geprezen worden voor hun prestaties en zelfs aanbeden worden.  Metropolis gaat deze week op zoek naar helden. In het voetbalgekke Italie worden voetballers vaak  op handen gedragen. Maar een voetballer heeft de status van halfgod.  Francesco Totti, de Koning van Rome. Een bijdrage van Angelo van Schaik.

Franse senaat buigt zich over homohuwelijk

vanaf 00:13:30

Onder het motto ‘het is nog niet te laat’ willen de tegenstanders van het Franse  ‘homohuwelijk’  dat de exclusieve verbintenis man-vrouw in stand blijft. Deze kleurrijke coalitie van oer-conservatieven, jongeren …maar ook homoseksuelen wist de afgelopen weken een flinke vuist te maken tegen de steeds minder populaire Franse president Hollande te maken.  Deze week gaat  het Senaat zich buigen over de openstelling van het huwelijk en adoptierecht voor homoseksuelen . Mia Doornaert is  oud-Frankrijk-correspondente  voor de Belgische krant De Standaard en voormalig voorzitter van de Internationale Federatie van Journalisten.  En vanwege haar strijd voor persvrijheid gaat ze door het leven als barones.Zij praat ons bij vanuit de studio in Brussel.

" Rutte II schittert internationaal door afwezigheid"

vanaf 00:36:53

Ons kabinet schittert in het buitenland door afwezigheid. Oud-staatssecretaris Frank Heemskerk verzucht dit vandaag in het Financieele Dagblad. Het aantal ministers is te klein, waardoor hoge ambtenaren vaak de honneurs waarnemen bij internationaal overleg. We verliezen aan internationale invloed. We hebben Ben Bot aan de telefoon, oud-minister van Buitenlandse Zaken in Balkenende II en III en oud-diplomaat.

Economisch panel: Klinkende Munt

vanaf 00:41:48

In Klinkende Munt panel bespreken we het laatste economisch nieuws. Deze week zijn te gast Paul Jekkers, bestuurslid van Bond Voor Post Personeel en Hans de Geus financieel journalist bij RTL Z.

advertentie