Villa VPRO

o.a. VEB wil compensatie SNS, Blauwbaards bruiden deel II

Villa VPRO

o.a. VEB wil compensatie SNS, Blauwbaards bruiden deel II

Jan Maarten Slagter (VEB) doet verslag van twee dagen Ondernemingskamer in Amsterdam waar hij de zaak van SNS-aandeelhouders heeft bepleit. Lilian Marijnissen (AbvaKabo) legt uit waarom het Zorgakkoord maar niet tot stand komt en in Economiepanel Klinkende Munt aandacht voor de Europese schuldenberg en waarom maakt de Nederlandse burger zich daar geen zorgen om in plaats van het Koningslied?

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

VEB wil compensatie SNS

vanaf 00:03:03

De staat bepaalde eerder dat aandeelhouders al hun geld kwijt zijn. De VEB vecht dit aan. Gisteren en vandaag behandelde de Ondernemingskamer de zaak. Jan Maarten Slagter van de Vereniging EffectenBezitters doet verslag.

Blauwbaards bruiden Deel II

vanaf 00:08:12

Boosaardige verhalen. In de week van het Luisterboek presenteert Villa VPRO het verhaal: Blauwbaards bruiden. Geschreven en voorgelezen door Renate Dorrestein. Deel II.

Lilian Marijnissen over Zorgakkoord

vanaf 00:13:13

Vakbond Abvakabo blijft met het kabinet botsen over een zorgakkoord. Het kabinet wil miljarden bezuinigingen. Staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid heeft al gezegd dat hij desnoods zonder de grootste zorgvakbond een akkoord gaat sluiten. Lilian Marijnissen, één van de onderhandelaars voor de Abvakabo, is te gast.

Eurobureau

vanaf 00:35:59

De merkwaardigste uitspraak deze week kwam van de Duitse minister van financien Schaüble tijdens een vergadering van het IMF. 'In de nabije toekomst zal de groei in Europa hoogstens zo'n procent of anderhalf procent bedragen. Wie denkt dat Europa de groei zal stimuleren lijdt aan een gebrek aan realisme.' Minister Dijsselbloem was er ook. Hij gaf Schaüble gelijk. 'Dit is geen tijdelijke dip. Een groei van drie procent krijgen we voorlopig niet terug.' Wat hebben de heren beoogd met deze uitspraken?

Economiepanel Klinkende Munt

vanaf 00:40:37

Gisteren zijn de Eurostatcijfers gepubliceerd met een overzicht van de tekorten in Europa 2012. Griekenland, Spanje, Portugal en Cyprus hebben begrijpelijkerwijs een hoge staatsschuld, maar opvallend is dat de schulden ondanks de hulp blijven stijgen. Nog opmerkelijker: Nederland is de grootste stijger van de overige landen, dus landen die niet aan een infuus liggen, met een stijging van 1,7% in het laatste kwartaal. Financieel publicist Roel Janssen en organisatiepsycholoog/oud-ABN AMRO Kilian Wawoe (VU) zijn te gast.