VPROJazzLive

VPROJazzLive

VPROJazzLive: concertopnames van nieuwe jazz en impro en alle crossovers die ertoe doen, de nieuwste cd’s, from all over the world, en zeker ook uit Nederland.
>>> Volg ons ook op Facebook!
Gast in de studio is vanavond Mijke Loeven, directeur van Jazz International Rotterdam, en natuurlijk komt zij vertellen over het Jazz International Festival dat volgend weekend in Lantaren Venster plaatsvindt. We blikken vooruit, we hopen nog steeds (maar weten nog niet zeker) dat we Kenny Garrett mogen opnemen, en natuurlijk kunnen we ook het een en ander alten horen van de acts die Rotterdam van een groovy sfeer zullen gaan voorzien: Een intiem vierdaags festival. Met de saxofoon als rode draad. Van de verpletterend energieke Noorse saxofonist Marius Neset naar de stijlvolle swing van Benjamin Herman. Van de lyrische impro van Michael Moore naar de krachtige layedback sound van Ben van den Dungen. Via de immer mooie toon van de jonge Rotterdamse Stephanie Francke naar het krachtige spel van de Amerikaan Kenny Garrett.
En verder blikken we ook terug: op 17 april jongstleden speelde pianist Harmen Fraanje samen met cellist Ernst Reijseger in het kleine, sfeervolle theater aan het Haarlemmerplein in Amsterdam, de Roode Bioscoop. Bovendien werd er gepraat over inspiratiebronnen, filmmuziek en het voordeel van een extra snaar. Een paar stukken op het programma zijn ook te vinden op de CD Down Deep van Reijseger Fraanje Sylla, maar op die avond natuurlijk uitgevoerd in de duo-versie van cello en piano. 

advertentie