VPROJazzLive

22 november 2013

VPROJazzLive

22 november 2013

VPROJazzLive: concertopnames van nieuwe jazz en impro en alle crossovers die ertoe doen, de nieuwste cd’s, from all over the world, en zeker ook uit Nederland.
>>> Volg ons ook op Facebook!
Vijf CD’s verschenen er inmiddels van het Ad Colen Quartet, de laatste, Spark, afgelopen zomer. Altijd soepel spelend, met oog en oor voor melodie en lyriek, en met op die CD zelfs een cover van een van de aangrijpendste voorbeelden uit het Franse chanson-repertoire: Avec le temps van Léo Ferré. Colen speelde met verschillende bands over de hele wereld, maar wij bleven dicht bij huis en maakten een opname van zijn kwartet in De Burcht in Leiden, waar Hot House een concert organiseerde op 19 oktober j.l. Met Gé Bijvoet (piano), Yonga Sun (drums), Paul Berner (drums) en natuurlijk Ad Colen (sopraan- en tenorsaxofoon).
Voorafgaand aan het concert van het Ad Colen Quartet: Esther van Hees. Jonge zangeres, doet nu een master aan het A'dams Conservatorium, won eerder dit jaar de Conservatorium Talent Award en maakte inmiddels haar eerste EP "Got Wings". 

advertentie