Villa VPRO

o.a. Dossiervreters in politiek Den Haag, 'Natuurbeheer door boeren weggegooid geld'

Villa VPRO

o.a. Dossiervreters in politiek Den Haag, 'Natuurbeheer door boeren weggegooid geld'

Natuurbeheer door boeren is weggegooid geld, vindt Jos Roemaat. In Metropolis Radio aandacht voor Nederlandse reservisten en Saskia Stuiveling van de Rekenkamer is te gast in de studio. In het politiek panel bespreken VVD-kamerlid Mark Verheijen, parlementair journalist Ria Cats (FD) en Jos Heijmans (RTL) de politieke actualiteit.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

'Agrarisch Natuurbeheer is heel belangrijk'

vanaf 00:02:11

De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur adviseert staatssecretaris Dijksma om boeren te laten stoppen met het natuurbeheer. Volgens de Raad heeft het tot nu toe 1 miljard euro gekost en niets opgeleverd. Jos Roemaat van de koepelorganisatie Agrarische Natuurvereniging Nederland reageert.

Nederlandse reservisten in Metropolis

vanaf 00:08:17

Vandaag blijft Metropolis in Nederland, waar het leger vanwege de bezuinigingen steeds meer reservisten in zet.

Saskia Stuiveling over de Rekenkamer

vanaf 00:14:06

Saskia Stuiveling is directeur van de Algemene Rekenkamer. Regelmatig controleert de Rekenkamer of het overheidsgeld wel goed en efficiënt wordt besteed. Maar wordt er eigenlijk wel naar de Algemene Rekenkamer geluisterd?

politiek panel Het Vragenuur

vanaf 00:36:19

In ons politieke panel 'Het Vragenuur' VVD-Kamerlid Mark Verheijen, politiek verslaggever Jos Heijmans van RTL en Ria Cats, politiek redacteur bij het Financiële Dagblad. OVer het nut van het Verantwoordingsdebat, een terugblik op het debat met Weekers en 350 miljoen die het kabinet aan Brussel kwijt is.

Het parlement, het spel en de knikkers

vanaf 00:36:46

De Joint Strike Fighter geldt als een gevoelig dossier in Den Haag. PvdA-Kamerlid Angelien Eijsink houdt zich er al zeven jaar mee bezig en is kritisch over de JSF. Maar wat kun je met al die dossierkennis als jouw partij moet onderhandelen met de VVD. Angelien Eijsink in het parlement, het spel en de knikkers, gemaakt door Klaas den Tek. 

advertentie