Argos

De baanverlenging van vliegveld Eelde

Argos

De baanverlenging van vliegveld Eelde

10.05 - 10.30
De baanverlenging van vliegveld Eelde gaat voorlopig weer niet door. De Raad van State gaf 11 juni jongstleden de klagers gelijk op één punt: de staatssteun van 18,6 miljoen euro voor de baanverlenging van 1800 meter naar 2500 meter moet eerst bij de Europese Commissie worden aangemeld. Dat is niet gebeurd. Weer vertraging dus, in een kwestie die al bijna dertig jaar speelt. Nauw verbonden met vliegveld Eelde is de Groningse bouwondernemer Henk Koop, bekend als een van de hoofdrolspelers in de bouwfraude-affaire. Vorige maand, op 16 en 23 juni 2008, stond hij voor de Groningse rechtbank en hoorde een werkstraf eisen van 100 uur wegens het omkopen van een ambtenaar in 1997.

In Argos vandaag een onderzoek naar de banden van Koop met vliegveld Eelde. Eerder al meldden we de slimme manier waarop Koop goedkoop grond verwierf. Vandaag een vervolg: Hoe Koop op die grond een kantoor bouwde en daar vervolgens zijn eigen bedrijf in vestigde. Ondanks protesten van omwonenden. Argos over Henk Koop en vliegveld Eelde, de slimmigheidjes van een Groningse bouwondernemer.


10.30 - 10.45 uur:
RSI-klachten worden niet veroorzaakt door langdurig pc-gebruik. Wel vergroten een lage waardering van het werk en weinig variatie in werktaken de kans op deze klachten. Dat stelt promovendus Stefan IJmker van het VU Medisch Centrum.

10.45 - 11.00 uur: Serie Het gelukkige huisdier, deel 1
De komende weken herhalen we op woensdag de vierdelige serie van Gerrit Kalsbeek: Het gelukkige huisdier.

TNO-onderzoek toont aan dat in ruim de helft van de Nederlandse huishoudens een of meer gezinsleden huisdier is. Volgens ander onderzoek zou 85% van de huisdieren ongelukkig zijn en lijden aan zware depressies en emotionele stoornissen. Is dat heus waar? De serie Het gelukkige huisdier is het resultaat van de zoektocht naar een antwoord op die vraag. Gerrit Kalsbeek bezocht een opleiding diermanagement, sprak met gedragskundigen, met Martin Gaus en hij was bij de plechtige crematie van Dicky, de 8 jarige Rottweiler met een moeilijke jeugd. Hij liep mee met een hondenuitlaatservice, sprak met de huisdierenhandel, de stichting AAP, deed een cursus telepathisch communiceren met huisdieren, en nog veel meer. Vandaag deel 1.