Interview

Interview

Een fors aantal gemeenten dreigt aan de bedelstaf te raken. Deze waarschuwing komt van 46 gemeenten, evenals van de twaalf provinciën. Dit heeft directe gevolgen voor de burgers van deze in nood verkerende gemeenten in de vorm van hogere heffingen en minder bijstandsuitkeringen.
Een gesprek over deze noodsituatie met Ralph Pans, voorzitter van Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de VNG.
---

Kinderen onder de achttien jaar, die van iets strafbaars verdacht worden, komen bij de kinderrechter. Zo ook de ouders die de opvoeding van hun kind niet aankunnen.
Zittingen van de kinderrechter zijn niet openbaar. Op de ouders, de kinderen zelf en de hulpverleners na, mag niemand ze bijwonen.
Voor de serie ‘Standplaats Kinderrechter’ maakte de rechtbank in Amsterdam een uitzondering. Verslaggever Irene Houthuijs kreeg toestemming om bij een groot aantal zittingen aanwezig te zijn. Alle betrokkenen, ouders, kinderen, openbaar ministerie en advocaten stemden daarmee in. De namen van de kinderen zijn, om privacyredenen, verdraaid.

In deze vierde aflevering beschrijft de Raad voor de Kinderbescherming een zeventienjarige Marokkaanse jongen als ‘een narcistische persoonlijkheid met een gebrekkige gewetensontwikkeling’. Hij heeft een meisje zo hard geslagen, geschopt en getrapt dat haar trommelvlies aan haar linkeroor is gescheurd. Hij had zoveel gedronken dat hij zich niets van het voorval kan herinneren.
---

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Kinderrechter Deel 4

vanaf 00:21:20

advertentie