OVT

o.a. Lou de Palingboer, de paardenhindernis

OVT

o.a. Lou de Palingboer, de paardenhindernis

Bunker Diogenes in Schaarsbergen
Lou de Palingboer (1898-1968)
de paardenhindernis
Wim de Wit

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Bunker Diogenes

vanaf 00:05:41

De Diogenes bunker in Schaarsbergen, vlakbij Arnhem, werd tijdens de oorlog door de Luftwaffe gebruikt als commandocentrum. En in 1952 kreeg de bunker een vredelievende bestemming, namelijk als onderdeel van het Nationaal Archief. Hoe is men daarop gekomen en wat is er voor een Archief aantrekkelijk aan zo’n oude Duitse bunker als huisvesting. Paul Brood van het Nationaal Archief, over het verleden van de bunker en het in gebruik nemen ervan als archief.

Lou de Palingboer

vanaf 00:14:04

‘Van Lidwina tot Jomanda’. Een 8 delige zomerserie over profeten, zieners en genezers. Deel 5: Lou de Palingboer(1898-1968) Met Wim Zaal en theatermaker Ger Beukenkamp (’Gods palingboer’, 1998). Met de acteurs: Boy Hazes en Ineke Veenhoven Samenstelling: Michal Citroen en Jos Palm

De paardenhindernis

vanaf 01:05:20

De geschiedenis van een sportattribuut. Afl. 4: de paardenhindernis

Wim de Wit

vanaf 01:15:44

‘Russische aarde, Hollandse dromen. Rusland door Nederlandse ogen’. In dit Rusland jaar, driehonderd jaar na het begin van de diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Rusland, een 8 delige zomerserie van Hans Olink over Nederlanders in tsaristisch Rusland en de Sovjet-Unie. Geselecteerd uit zijn vele gemaakte documentaires over de Russische geschiedenis van de vorige eeuw. deel 5: Russische herfst: Wim de Wit Reconstructie van een verdwijning. Waarom werd de Nederlandse ingenieur Wim de Wit in november 1936 gearresteerd door de NKVD, Stalins geheime politie? En waarom verdween hij naar de beruchte Kolyma, de goelag van het Verre Oosten van Siberië om daar in het niets te verdwijnen.

advertentie