Villa VPRO

o.a. de druk op rechters van buitenaf en de terugkeer van Al Qaida

Villa VPRO

o.a. de druk op rechters van buitenaf en de terugkeer van Al Qaida

Hadden de fractievoorzitters van de grote partijen het in het debat op Prinsjesdag over de inhoud van de regeringsplannen? Bij de Duitse buren gaat het debat dan weer over ongelijkheid op de arbeidsmarkt. Vrouwen zitten daar nog al te vaak thuis, terwijl de man voor het inkomen zorgt. Met auteurs Hella Rottenberg en Jelle van der Meer spreken we over de druk op rechters, zowel vanuit de media als vanuit de bevolking. En met het buitenlandpanel kijken we of Al Qaida terug is. Zijn ze nog gevaarlijker dan voorheen?

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

geen titel

vanaf 00:03:23

De fractievoorzitters van de Tweede Kamer debatteerden gisteren over de Miljoenennota. Maar ging het daar wel echt om? Of keken we naar een verkiezingsdebat?

geen titel

vanaf 00:11:05

De Duitse verkiezingen naderen snel. De VPRO besteedt er in de Duitslandweek aandacht aan. In Villa VPRO op maandag, woensdag en donderdag reportages in de aanloop daar naar toe. Het thema vandaag: Duitse vrouwen, zij werken minder vaak dan in Nederland en blijven meer thuis om voor de kinderen te zorgen.

geen titel

vanaf 00:16:02

De rechtspraak heeft het zwaar. Rechters klagen over een te hoge werkdruk, er moet bezuinigd en dan vindt het publiek er ook nog eens wat van. De freelance onderzoeksjournalisten Jelle van der Meer en Hella Rottenberg hebben vanaf najaar 2011 tot aan de zomer van 2012 rondgelopen in de Rechtbank in Haarlem. Ze schreven er een boek over: Opwaaiende toga’s, achter de schermen van de rechtbank. Het komt deze week uit.

geen titel

vanaf 00:36:01

geen titel

vanaf 00:39:44

Peter Knoope schuift voor het eerst aan in ons panel. Hij is directeur van het International Centre for Counter Terrorism (ICCT). Met hem bespreken we de terugkeer van Al Qaida en de onoverzichtelijke hoeveelheid aan partijen in het Syrische conflict. In de schaduw van dat conflict groeit de terreurbeweging ook in Irak. Hij spreekt samen met Chris Kijne over de NSA-afluisterpraktijken bij de Braziliaanse president. Tot slot de schietpartij in Washington van maandag: gaat Obama opnieuw een pleidooi voor wapenwetgeving houden?

advertentie