Villa VPRO

o.a. update over gijzeling in winkelcentrum Nairobi, Jeugdwerkloosheid

Villa VPRO

o.a. update over gijzeling in winkelcentrum Nairobi, Jeugdwerkloosheid

Ilona Eveleens vertelt over het laatste nieuws uit Kenia. De ontwikkelingen rondom het Westgate-winkelcentrum stapelen zich in rap tempo op. Met hoofdgast Fabian Dekker gaat het uitgebreid over jeugdwerkloosheid. Metropolis Radio brengt een wat luchtiger onderwerp in kaart: alcoholgebruik 'around the world. In het tweede half uur vertelt Anton de Goede over de expositie 'Now Japan'. Daaropvolgend hebben Jan Boone, Merel van Leeuwen en Willem van Bennekom het over o.a. de Utrechtse rechtbank.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ilona Eveleens vanuit Nairobi

vanaf 00:02:46

Veel rook boven het Keniaanse winkelcentrum Westgate. Er is net nog hevig geschoten, maar wie of wat er getroffen is en hoeveel doden er zijn gevallen aan welke kant, is niet helemaal duidelijk, aldus Ilona Eveleens, correspondent voor onder meer dagblad Trouw in Nairobi.

Metropolis: Alcohol in Indonesie

vanaf 00:09:56

Fabian Dekker over jeugdwerkloosheid

vanaf 00:15:05

Het UWV verwacht dat het aantal vacatures pas in 2018 weer op het oude peil is. Extra verontrustend daarbij is de hoge jeugdwerkloosheid. In Zuid-Europa ligt die tussen de 50-60%. Wat doet dat met die jongeren? We praten er over met arbeidssocioloog Fabian Dekker, verbonden aan het Verwey-Jonker Instituut.

Japan Now In KAde

vanaf 00:33:43

In Kunsthal KAdE een grote overzichtstentoonstelling van actuele Japanse kunst. Een groepstentoonstelling waaraan 37 hedendaagse Japanse kunstenaars deelnemen. Anton de Goede doet verslag.

Schuld en Boete

vanaf 00:40:15

Het complete onderzoeksdossier in de zaak tegen kickbokser Badr Hari is in handen van de pers. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag op zakenman Koen Everink tijdens megadansfeest Sensation White in de Amsterdam Arena. Verslaggever John van den Heuvel had al delen van het dossier en nu heeft ook Dirk Bayens van Brandpunt-Reporter dossier in handen. Gisteravond was er een reportage te zien in Brandpunt. Wat voor gevolgen heeft dit voor de rechtszaak? Advocaat Marnix van der Werf reageert. Strafrechtadvocaat Jan Boone verdenkt Utrechtse rechtbank van willekeur en heeft een wrakingsverzoek ingediend. Oud-rechter Willem van Bennekom en justitieverslaggever Merel van Leeuwen praten mee over de objectiviteit van rechters, officieren van justitie, advocaten en politiemensen.

advertentie