Villa VPRO

o.a. Pieter Hilhorst over 'sociaal doe-het-zelven'

Villa VPRO

o.a. Pieter Hilhorst over 'sociaal doe-het-zelven'

De bewoners van de vluchtflat die vandaag het gebouw moeten verlaten zitten in de val, zegt Marjan Sax van Vrouwen tegen uitzetting. De Amsterdamse wethouder Pieter Hilhorst pleit voor sociaal doe-het-zelven in een boek dat hij heeft geschreven met Jos van der Lans en dat 3 oktober wordt gepresenteerd. In Metropolis Radio staan spreeuwen op het menu en het laatste justitienieuws hoort u in Schuld en Boete met Marian Husken en Sidney Smeets.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Marjan Sax

vanaf 00:02:42

De bewoners van de gekraakte Vluchtflat in Amsterdam moeten het pand vandaag verlaten. Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie bied hen twaalf weken onderdak in het asielzoekerscentrum van Ter Apel aan, maar dat zien de 180 uitgeprocedeerde asielzoekers niet zitten, aldus Marjan Sax, van de Stichting Vrouwen Tegen Uitzetting.

Metropolis Radio

vanaf 00:10:11

Onze correspondenten duiken deze week de lokale keukens in en schuiven aan bij het eten. Wat zijn nou de typische eetgewoontes? Of bijzondere gerechten. Een bijdrage van Jan Maarten Deurvorst.

Pieter Hilhorst

vanaf 00:16:02

Wethouder van Amsterdam Pieter Hilhorst schreef het boek Sociaal doe-het-zelven. Over zijn boek en de participatiemaatschappij is Hilhorst te gast in de Villa

Anton de Goede

vanaf 00:36:37

Fotograaf Rein Jelle Terpstra heeft mensen die blind worden gevraagd naar het beeld 'dat zij het meest zullen missen' en nam die op in een diavoorstelling en een boek. Het project heet RETRACING. Anton de Goede vertelt er over.

Schuld en Boete

vanaf 00:42:50

De enkelband is duur en gevaarlijk, concludeert de Raad van State in een advies waar De Telegraaf de hand op heeft weten te leggen. Het Openbaar Ministerie is tevreden over 18 jaar getuigenbescherming in Nederland. Zijn de beschermde getuigen dat ook? En criminelen beginnen later dan tot nu toe werd gedacht aan hun criminele loopbaan, volgens criminologe Vere van Koppen. Strafrechtadvocaat Sidney Smeets en journalist Marian Husken zijn te gast.

advertentie