Villa VPRO

o.a. huurders leven onder de armoedegrens

Villa VPRO

o.a. huurders leven onder de armoedegrens

Juridisch panel Schuld en Boete
De winnaar van de Korte Golf Radioprijs
Metropolis Radio en de Pakistaanse verjaardag
Huurprijzen onhoudbaar, een landelijk probleem?
Wie zijn de winnaars van de Nobelprijs voor de economie?

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Sweder van Wijnbergen

vanaf 00:03:20

Eugene Fame, Robert Shiller en Lars Peter Hansen hebben de Nobelprijs voor de economie gekregen. Het zijn niet direct namen die u en ik veel zeggen. Gelukkig kent Econoom Sweder van Wijnbergen ze een stuk beter

Metropolis Indonesie

vanaf 00:09:47

Onze correspondenten gaan deze week op zoek naar de verschillende verjaardagstradities over de hele wereld. We beginnen met een Pakistaanse verjaardag. Wie geld heeft, huurt daar een heuse verjaardagsplanner in. Een bijdrage van Wilma van der Maten.

Pieter de Jong

vanaf 00:15:19

De Volkskrant concludeert maandagochtend dat de huurprijzen in Den Bosch voor veel bewoners haast onhoudbaar worden. Of dat een landelijk beeld is vragen we aan Pieter de Jong, lid van de Raad van Bestuur van Ymere in Amsterdam en lid van de Raad van Bestuur bij de overkoepelende Amsterdamse Federatie voor Woningcorporaties (AFWC). Welke oplossingen liggen voor handen?

villa vpro: korte golf

vanaf 00:36:11

Korte Golf is een wedstrijd voor de mooiste radiodocumentaire/hoorspel van maximaal drie minuten. De inzendingen moesten aan drie voorwaarden voldoen: er moesten twee generaties en een functionele/narratieve echo in voorkomen, en de titel moest een huishoudartikel bevatten. Iedereen mocht meedoen, groentjes én ervaren rotten in het radiovak. U hoort het wie de winnaar is - en zijn item - van Anton de Goede.

Schuld en boete

vanaf 00:41:21

We horen wat de Nederlandse opvarenden van Arctic Sunrise staat te wachten in Rusland. Anton van Kalmthout (UvT) bezoekt voor de Raad van Europa overal gevangenissen, ook in Rusland zelf. Uiteraard is ook Fred Teeven onderwerp van gesprek: de staatssecretaris zit in zijn maag met Volkert van der G. Daarnaast wil hij meer inzage in psychiatrische gegevens van TBS'ers. Het medisch beroepsgeheim moet daarvoor gebroken worden. Strafrechtadvocaat Jan Boone en kamerlid voor D'66 en oud-korpschef Magda Berndsen praten daarover mee.

advertentie