Villa VPRO

o.a. de jacht op crimineel geld

Villa VPRO

o.a. de jacht op crimineel geld

Een knieval van Rusland blijft uit, een traditionele Duitse verjaardag, 'De Jacht op Crimineel Geld' en voelen met kunstledematen. Dat allemaal gaat vooraf aan het buitenlandpanel, waarmee we besluiten. Aan tafel Henk Schulte Nordholt, pas terug uit China, en David Hammelburg (VS-correspondent). Zij vertellen in verhaal over excuses, sorry's en de Amerikaanse shutdown.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Russische knieval?

vanaf 00:02:57

Het Kremlin laat weten  dat het incident waarbij de Nederlandse diplomaat mishandelt is betreurt, Rusland kondigt verder een strafrechtelijk onderzoek aan. En de Russen zijn bereid tot nauwe samenwerking met Nederland voor de volledige opheldering van de omstandigheden. Een laatste update van Wilco Boom en Rusland-deskundige Helga Salemon. Zij denkt dat de Russen veel verder hadden kunnen gaan met het aanbieden van excuses.

Metropolis Radio en de dertigste Duitse verjaardag

vanaf 00:11:07

Onze correspondenten gaan deze week op zoek naar de verschillende verjaardagstradities over de hele wereld. Gisteren hoorde u hoe ouders in Servië een half maandsalaris investeren in de verjaardag van hun kind. Vandaag Duitsland. De dertigste verjaardag wordt daar gezien als een mijlpaal, en dat wordt op opmerkelijke wijze gevierd. Een bijdrage van Pieter-Bas van Wiechen.

De jacht op Crimineel Geld

vanaf 00:15:13

Het geparkeerde geld van veel criminele kopstukken die al veroordeeld zijn, blijft vaak buiten het bereik van justitie. De jacht op het verborgen geld is de laatste jaren desondanks intensiever dan ooit. Waar en hoe verstoppen de kopstukken het geld? Misdaadjournalisten Marian Husken en Harry Lensink schreven 'De Jacht op Crimineel Geld'.

Voelen met een kunstledemaat

vanaf 00:39:11

Een geamputeerde arm vervangen door een kunstarm is tegenwoordig geen probleem. Maar ermee voelen, dat kan nog niet. En dat is jammer, want tast is zo’n cruciaal zintuig. Maar, Amerikaanse onderzoeker leggen nu de basis voor prothesen die tastzin hebben. Als ook voor robots die meer en meer op mensen lijken.

Buitenlandpanel

vanaf 00:42:31

Vier belangrijke internationale machten passeren de revue in het Buitenlandpanel vandaag. China, Iran, de Verenigde Staten en Rusland. Rusland doet volgens Helga Salemon geen knieval door te zeggen dat ze het incident met een Nederlandse diplomaat betreuren. De diplomaat werd dinsdagavond in zijn eigen appartement in elkaar geslagen. Verder over de relaties tussen de andere grootmachten. Henk Schulte Nordholt keerde onlangs terug van een reis naar China, datzelfde gaat op voor David Hammelburg als we het hebben over de Verenigde Staten.

advertentie