Villa VPRO

o.a. de noodkreet van energiebedrijven

Villa VPRO

o.a. de noodkreet van energiebedrijven

Is groene energie de strop voor aanbieders van energie? Zij claimen dat door de opkomst van duurzame vormen van energie een deel van hun centrales onrendabel is geworden. Ron Wit, directeur energie van Natuur en Milieu, reageert. Ook reageert 123BeActive over vermeende vakantiereizen naar Suriname, op kosten van het persoonsgebonden budget (pgb). In het tweede deel een galgenprotest en het Juridisch panel Schuld en Boete met Nienke Swart, Theo Hiddema (strafrechtadvocaten) en Joop van Riessen (oud-politiecommissaris).

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ongeoorloofde reizen van persoonsgebonden budget (pgb)?

vanaf 00:02:43

In NRC vandaag een stuk over patiënten met een handicap die op kosten van hun persoonsgebonden budget naar Suriname en Zuid-Afrika reizen. Zo wordt organisatie Be-Active genoemd als meervoudig aanbieder van reizen naar Suriname op kosten van het pgb. Een reactie van Be-Active zelf.

Metropolis Radio en de allerbeste taxichauffeur van Zuid-Afrika

vanaf 00:10:14

Onze correspondenten gaan deze week op zoek naar de waarde van ‘Geld en Status’ op de verschillende continenten. We beginnen in Zuid-Afrika. De allerbeste taxichauffeur van het land worden is daar een echte erezaak. Een bijdrage van Elles van Gelder.

'Groene energie verpest markt niet'

vanaf 00:14:50

De overgang van grijze naar groene energie gaat in Europa veel sneller dan verwacht. Je zou denken dat die overgang niet snel genoeg kan gaan, maar de traditionele energiebedrijven luiden de noodklok. Veel kolen centrales staan stil, maar die zijn volgens hen wel nodig om op windstille of zonloze dagen te voorkomen dat de energie uitvalt. Ron Wit, directeur energie van Natuur en Milieu, is onze gast.

Galgenprotest Sam Durant tegen doodstraf

vanaf 00:35:34

Met de tentoonstelling 'Scaffold' protesteert Sam Durant tegen de doodstraf. Dit doet hij met verschillende gebouwde galgen. Durant is ervan overtuigd dat de zwaarst mogelijke straf niet zelden onterecht uitgesproken wordt. Cultuurredacteur Botte Jellema sprak met hem in Den Haag.

Juridisch panel Schuld en Boete

vanaf 00:40:52

Theo Hiddema was de eerste advocaat in de Limburgse Vastgoedfraudezaak. Naast hem schuiven strafrechtadvocaat Nienke Swart en oud-politiecommissaris Joop van Riessen aan, zij praten onder meer over onzichtbare, soms zelfs niet-bestaande, drugsbaronnen en belastingontduikers.

advertentie