Omer Klein

Fear of Heights

Omer Klein

Fear of Heights

Omer Klein groeide op in Israël, maar verhuisde naar Verenigde Staten.. op zoek naar de jazz. En die vond hij. Sindsdien bracht de pianist vijf albums uit.
Klein had altijd al een grote liefde voor liedjes, zoals bijvoorbeeld The Beatles die maakten. Herkenbare melodieën in combinatie met vrije improvisatie zijn dan ook het handelsmerk van de pianist geworden. Klein geeft een prachtige demonstratie van zijn dualistische stijl aan de hand van de compositie Fear of Heights. Zonder zijn vertrouwde trio heeft Omer alle vrijheid om te improviseren, toch vindt hij altijd weer zijn weg terug naar dit herkenbare en zelfs aanstekelijke thema.

Dit fragment is onderdeel van

Vrije Geluiden 1/12/13

De Russisch-Duitse pianist Igor Levit (1987) zette zichzelf in 2005 op de kaart. Hij won tijdens de Arthur Rubinstein Competitie in Tel Aviv maar liefst vier prijzen. Inmiddels mag Levit zich BBC New Generation Artist noemen. Een pianist met een 'opmerkelijke artistieke rijpheid' en 'één van de grote solisten van de nabije toekomst'. Zijn debuut cd 'Beethoven, the late piano Sonatas' kwam eerder dit jaar uit. Een gesprek over muziek van de 20e en 21e eeuw die ons allen raakt. Muziekvan.nu wil meer mensen vaker naar muziek van nu laten luisteren en er van laten genieten. Pianist Omer Klein behoort tot de huidige lichting jonge Israëlische musici die van zich doet spreken in de New Yorkse scene. Hij mengt hedendaagse jazz met traditionele stromingen uit het Midden-Oosten. Zijn muziek balanceert voortdurend tussen Joodse en Arabische invloeden en tussen vrolijkheid en melancholie, waarmee hij de spanningen in zijn geboorteland voelbaar maakt.