VPROJazzLive

VPROJazzLive

VPROJazzLive is altijd actueel met concertopnames van nieuwe jazz en impro en alle crossovers die ertoe doen. Of live vanuit het Bimhuis in Amsterdam met eigen concerten en vanaf jazzfestivals. Maar ook de nieuwste cd’s. From all over the world, en zeker ook uit Nederland. Weinig tekst – veel muziek. Dat is VPROJazzLive.
Een speciale aflevering over saxofonist-componist Sam Rivers, omdat hij twee jaar overleden is. Rivers speelde korte tijd bij Miles Davis maar kwam pas echt tot wasdom op de platen die hij voor Blue Note maakte. Nadat hij in de tachtiger jaren veelvuldig optrad met Dizzy Gillespie bleef hij zich in de jaren negentig en tot zijn overlijden vernieuwen en ging Rivers doorlopend samenwerkingen met jonge jazzmuzikanten aan. De VPRO heeft in ’t verleden diverse concerten van Sam Rivers opgenomen, onder anderen te Nijmegen. Vanavond een prachtig concert Sam Rivers, alsmede een keuze uit zijn omvangrijke platenoeuvre.
Kijk hier naar een prachtige video-opname uit 1979 van het trio Sam Rivers met Dave Holland op bas en Thurman Barker op drums & percussie

En dan nog dit: Per 1 januari 2014 gaat VPROJazzLive op in het nieuwe radioprogramma Vrije Geluiden. Elke zaterdag en elke zondag 20.00-01.00 uur op Radio 6. Bovendien elke zaterdag en elke zondag 23.00-24.00 op Radio 4. En natuurlijk is er elke zondagochtend op TV het vertrouwde televisieprogramma Vrije Geluiden.