Hariri-proces begint donderdag

Hariri-proces begint donderdag

Donderdag begint het proces tegen de vijf verdachten van de moord op de vroegere Libanese premier Rafik Hariri. In 2005 werd hij in Beiroet vermoord. Het proces dient bij het speciaal opgerichte Hariri Tribunaal in Leidschendam.
De vijf verdachten worden bij verstek berecht. De Nederlandse hoogleraar Rianne Letschert is door de advocaat van de slachtoffers gevraagd om onderzoek te doen naar de slachtoffers in Libanon.
 

Dit fragment is onderdeel van

Bureau Buitenland

Een antwoord op La Question bleef uit, maar in de persconferentie van president Francois Hollande werd al snel duidelijk dat de Franse economie móet verbeteren, wil het land niet weggevaagd worden van het wereldtoneel…daarover een gesprek met Christophe de Voogd. In Geobureau is onze stelling:  ‘De Arabische Lente heeft in Egypte nooit kans van slagen gehad.’  Amal Hamidalla en Umar Ryad gaan daarover in discussie.Donderdag begint het proces tegen de vijf verdachten van de moord op de vroegere Libanese premier Rafik Hariri: een interview met Rianne Letschert, zij is door de advocaat van de slachtoffers gevraagd om onderzoek te doen naar de slachtoffers. Correspondent Floris Akkerman bezocht voor Bureau Buitenland Club Majak, waar Russische travestieten optreden. En het is de beurt aan kandidaat nummer vijf in onze verkiezing van 'Dictator van het jaar 2013': Bashar al-Assad. Arabist Leo Kwarten legt uit waarom de president van Syrië onze titel verdient.  

advertentie