Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Een antwoord op La Question bleef uit, maar in de persconferentie van president Francois Hollande werd al snel duidelijk dat de Franse economie móet verbeteren, wil het land niet weggevaagd worden van het wereldtoneel…daarover een gesprek met Christophe de Voogd. In Geobureau is onze stelling:  ‘De Arabische Lente heeft in Egypte nooit kans van slagen gehad.’  Amal Hamidalla en Umar Ryad gaan daarover in discussie.Donderdag begint het proces tegen de vijf verdachten van de moord op de vroegere Libanese premier Rafik Hariri: een interview met Rianne Letschert, zij is door de advocaat van de slachtoffers gevraagd om onderzoek te doen naar de slachtoffers. Correspondent Floris Akkerman bezocht voor Bureau Buitenland Club Majak, waar Russische travestieten optreden. En het is de beurt aan kandidaat nummer vijf in onze verkiezing van 'Dictator van het jaar 2013': Bashar al-Assad. Arabist Leo Kwarten legt uit waarom de president van Syrië onze titel verdient.
 

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

François Hollande: tussen affaire en hervorming

vanaf 00:04:14

Een antwoord op La Question bleef uit, maar wat wel duidelijk werd bij de persconferentie van president François Hollande: de Franse economie móet verbeteren, wil het land niet weggevaagd worden van het wereldtoneel. Hoe gaat Hollande dat doen? Een vraag voor Christophe de Voogd, hoofddocent aan 'Sciences-Po', hét Instituut voor politieke wetenschappen in Parijs.    

De 'Dictator van 2013'

vanaf 00:11:19

Kandidaat nummer vijf in de verkiezing van 'Dictator van het jaar 2013': Bashar al-Assad. Arabist Leo Kwarten legt uit waarom de president van Syrië onze titel verdient.

Geobureau

vanaf 00:16:10

In het Geobureau debatteren elke week twee gasten over een actuele, geopolitieke stelling. Vandaag: 'De Arabische Lente heeft in Egypte nooit kans van slagen gehad'. Met Amal Hamidallah, internationaal juriste en directeur van The Gulf Foundation, en Umar Ryad, docent geschiedenis van de Islam aan de Universiteit Leiden.

De homoscene in Sotsji

vanaf 00:31:58

Het klimaat voor homo’s wordt er niet beter op en het Kremlin houdt zich stil. Maar ondertussen blijkt in Sotsji zelf een gay-scene te bestaan. Correspondent Floris Akkerman bezocht voor Bureau Buitenland Club Majak, waar Russische travestieten optreden. Een reportage.

Hariri-proces begint donderdag

vanaf 00:45:39

Donderdag begint het proces tegen de vijf verdachten van de moord op de vroegere Libanese premier Rafik Hariri. In 2005 werd hij in Beiroet vermoord. Het proces dient bij het speciaal opgerichte Hariri Tribunaal in Leidschendam. De vijf verdachten worden bij verstek berecht. De Nederlandse hoogleraar Rianne Letschert is door de advocaat van de slachtoffers gevraagd om onderzoek te doen naar de slachtoffers in Libanon.  

advertentie