Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ivo van Hove, schrijvende daklozen en een tribute aan Serge Gainsbourg

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ivo van Hove, schrijvende daklozen en een tribute aan Serge Gainsbourg

Pieter van der Wielen praat met Ivo van Hove over de toneelvoorstelling 'The Fountainhead', die tijdens het Holland Festival in première gaat. Ook luisteren we mee met de voorbereidingen op 'Kantlijn Live', samen met dichteres Tjitske Jansen. Verder laat schrijfster Annelies Verbeeke zich door het nieuws inspireren en we blikken met zangeres Janne Schra vooruit op de ‘tribute’ aan de Franse zanger en componist Serge Gainsbourg.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ivo van Hove over The Fountainhead

vanaf 00:02:31

De roman 'The Fountainhead' van de Amerikaanse schrijfster Ayn Rand vertelt het verhaal over de strijd tussen een jonge en briljante architect, die compromisloos zijn idealen nastreeft, en zijn rivaal die kiest voor commercieel succes en maatschappelijk aanzien. In de woorden van de Vlaamse regisseur Ivo van Hove ‘een roman die schreeuwde om op toneel te worden gezet’. Pieter van der Wielen praat met Van Hove over de voorstelling 'The Fountainhead', die tijdens het Holland Festival in première gaat.

Serge Gainsbourg tribute

vanaf 01:13:01

Serge Gainsbourg maakte veel muziek, met vaak een morbide en seksuele twist. Hij wordt gezien als een van de belangrijkste figuren in de Europese muziek. We blikken vooruit op de ‘tribute’ aan de Franse zanger en componist Serge Gainsbourg, die zaterdag in Tilburg plaatsvindt. Een project van de Australische zanger Mick Harvey. Botte Jellema praat met zangeres Janne Schra, die daar in de voetsporen van Brigitte Bardot en Jane Birkin zal treden, de muzen van Gainsbourg in de jaren '60 en '70.

Kantlijn, schrijfclub voor daklozen

vanaf 01:42:05

Schrijfclub Kantlijn helpt al zeventien jaar lang Amsterdamse dak- en thuislozen die graag willen schrijven. Onder begeleiding van schrijvers als Christine Otten wordt er iedere maandagmiddag geschaafd, geschrapt en geschreven. En nu staan ze voor het eerst samen op een podium om hun pennevruchten voor te dragen tijdens 'Kantlijn Live'. Jan Paul de Bondt luisterde mee met hun voorbereidingen daarop, samen met dichteres Tjitske Jansen.