Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 2'

Philip Freriks over de winnaar van de Prix Goncourt, Michel Host en de winnaar van de Prix Renaudot, Christian Giudicelli. Verder over het nieuwe boek van Marguerite Duras en over Jean-Philippe Toussaint, van wie een boek in vertaling bij Van Gennep is verschenen en die nu in Nederland is. 8'46"

Ad Fransen belt met Paul Kleyngeld van de AKO. De AKO is het bedrijf dat de nieuwe literaire prijs van ƒ 50.000,- heeft ingesteld. 3'

Hugo Claus nam afgelopen week drie literaire prijzen in ontvangst. De Prijs der Nederlandse Letteren, de Herman Gorterprijs en de Cestodatrofee, een particulier prijsje van Nico Scheepmaker. In de Brakke Grond is een expositie geopend van het beeldend werk van Hugo Claus. Ad Fransen praat met Hugo Claus en met enkele van zijn vrienden: Roger Raveel, Fons Rademakers en Jan Cremer. 9'56"

Volgend jaar is het Multatuli-jaar. Dan moet er een standbeeld van Multatuli komen. Veel geld is al ingezameld, maar er is nog wat nodig. Diverse schrijvers hebben nu meegewerkt aan de benefiet-bundel 'Er is niets poëtischer dan de waarheid'. Bij de presentatie hield Nico Scheepmaker een feestrede. Een fragment hieruit. Verder sprak Ad Fransen met de animator achter dit initiatief Ivan Wolffers. 7'12"

Ad Fransen spreekt met de Vlaamse dichter Johan Joos, van wie bij Bert Bakker de poëziebundel 'Steilte' is verschenen. 13'35"

De column van Sal Sandeman naar aanleiding van de reactie van Joop van Tijn op de column van Rogier Proper in Welingelichte Kringen van 14 november j.l.. Sal Sandeman leest een citaat uit Propria Cures van de jaren '60 waarin staat waarom Joop van Tijn de redactie heeft moeten verlaten. 5'45"

NIEUWS
Continuïteit.

In het tweede uur een gesprek van Jan Louter en Rob van Olm met schrijver Jan Wolkers. Een gesprek over seks, liefde, dood, kritieken en poëzie.

advertentie