Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-09.00 uur

Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-09.00 uur

Eerste blok van Het Gebouw van 21 maart 1986, met om:

07.12 uur telefonisch interview van Henk van Hoorn met FNV-voorzitter Johan Stekelenburg over het voortdurende gemodder bij de cao-onderhandelingen.
07.20 uur reportage van Wesselien Supèr over een onderzoek van de Inspectie voor de volksgezondheid en milieuhyiëne in Overijssel naar de oorzaak van gezondheidsklachten, die zijn geuit door inwoners van Dedemsvaart. Zij denken dat de aluminiumsmelterij FHS schadelijke luchtvervuiling veroorzaakt. Voor de inspectie staat echter vast dat de klachten niet worden veroorzaakt door plutoniumdeeltjes die vrij zouden komen bij FHS.
07.34 uur reportage van Jolanda Weyers over het ziekteverzuim bij de brandweer van Amsterdam.
07.45 uur memo door Cor Galis.
07.48 uur in rubriek 'Euroburo' zijn Philippe Scheltema en Rob de Wijk in gesprek met hoogleraar geschiedenis van Latijns-Amerika Raymond Buve over het domino-effect in Midden-Amerika, dat kan optreden wanneer één van de vele dictatoriale regimes dreigt om te vallen.
08.15 uur in rubriek 'NL Forum' discussieert het panel van Michal Citroen en Kees Schaepman o.l.v. Ronald van den Boogaard met Zaïrekenner Ronald van den Bogaert over de toestand in Zaïre.
08.43 uur memo door Cor Galis.
08.48 uur reportage van Ton van der Graaf over het bezoek van de Amsterdamse brandweer aan de GG&GD.

Onderbroken door Ster-Nieuws-Ster.
Tijden bij benadering.
Programma niet afgeluisterd. Beschrijving is gemaakt op basis van programmagegevens.

advertentie