Noorderlicht Radio

Noorderlicht Radio

Paradisolezing

Komende zondag is er weer een Paradisolezing in - natuurlijk - Paradiso in Amsterdam. Die staat dit keer in het teken van kwantummechanica en wordt gegeven door Leo Kouwenhoven, hoogleraar nanofysica aan de TU Delft. De lezing begint om 11 uur en de zaal is open vanaf 10.30 uur.

Over de oude Polynesiers

Verslaggeefster Tjitske Mussche vaart mee met de Stad Amsterdam, het schip dat op tv de befaamde reis van Charles Darwin met de Beagle dunnetjes overdoet. Inmiddels is de klipper weer in warme watereren en op Tahiti stuitte Tjitske Mussche op een man die een ouderwetse boot maakt, om daarmee te achterhalen waarvandaan zijn voorvaderen kwamen gevaren. Geneticus Henk Roelink, die samen met Tjitske de handenarbeid gadeslaat, maakt liever gebruik van genetische informatie dan van een boot om erachter te komen waar de eerste Polynesiers vandaan kwamen. In Noorderlicht hoort u de reportage die Mussche maakte.

Een nieuwe aflevering van het tv-programma Beagle - In het kielzog van Darwin is komende zondag te zien vanaf 21.13 uur op Ned 2.

advertentie