Noorderlicht Radio

Noorderlicht Radio

Wetenschapsnieuws


Pieter van der Wielen brengt vandaag het laatste wetenschapsnieuws in Noorderlicht Radio, onder meer over huidstamcellen die blijken te zetelen in haarfollikels. Deze stamcellen kunnen misschien ooit worden ingezet om stukjes huid te maken voor bijvoorbeeld mensen met brandwonden. Dat melden onderzoekers van het Hubrecht Instituut in Utrecht in de laatste editie van het wetenschappelijke tijdschrift Science.

De wetenschapsberichten zijn te horen op een ander tijdstip dan gebruikelijk, namelijk tegen vier uur 's middags, ivm een persconferentie van Job Cohen, de nieuwe kandidaat-lijsttrekker van de PvdA.

Beagle

Vandaag geen Beagle-nieuws in Noorderlicht Radio. Maar geen nood, volgende week vrijdag is er in Noorderlicht weer wel een reportage te horen van verslaggever Tjitske Mussche vanaf het schip Stad Amsterdam, dat de befaamde reis van Charles Darwin op tv dunnetjes overdoet.

De eerstvolgende aflevering van Beagle - In het kielzog van Darwin is komende zondag vanaf 21.13 uur te zien op Ned 2. Deze gaat, net als de vorige, over die andere naturalist die ideeen had over evolutie: Alfred Russel Wallace.

advertentie