Benny Sings

Benny Sings

Benny Sings: Tim van Berkestijn (Benny Sings): vocal/ gitaar, Colin Vermeulen: drums/ backing vocals, Bram Wassink: bas gitaar/ backing vocals, Eelco Topper: toetsen, June Fermie: backing vocals, Luuk Hof: trompet
Not Enough
Everything I Know

Benny Sings brengt in februari 2019 zijn zesde studioalbum uit, getiteld City Pop. Het is zijn eerste album voor het toonaangevende Amerikaanse hiphoplabel Stones Throw. Op City Pop deelt hij inzichten over het leven en de liefde, in softrock-achtige liedjes met jazz instrumentatie, stuwende piano en natuurlijk zijn kenmerkende stem. Het album is geïnspireerd door en geschreven in steden over de hele wereld: van New York, Los Angeles en Tokio via Parijs tot Benny’s thuisstad Amsterdam. Benny Sings, zanger maar ook producer, debuteerde in 2003 met het album Champagne People. Sindsdien deed hij een Tiny Desk Concert bij NPR (als eerste en enige Nederlandse artiest ooit), toerde hij over de wereld met Mayer Hawthorne en werkte hij samen met Anderson.Paak’s Free Nationals, GoldLink en Mndsgn.

Dit fragment is onderdeel van

VPRO Vrije Geluiden

Harpist Remy van Kesteren bouwde met virtuoos spel en avontuurlijke projecten een grote carrière op. Op 'Shadows' verkent hij voor hem onbekende genres en laat hij zelfs zijn stemgeluid horen. Hij creëert zijn eigen muzikale wereld met eigen composities: een mengeling van neoklassieke minimal, elektronica en jazz. Violiste Lisa Jacobs koos voor haar CD stukken van componisten uit Scandinavië, gecomponeerd in de Noorse stad Bergen. Muziek met een eigen kleur, een eigen identiteit. Benny Sings bracht zijn zesde studioalbum uit 'City Pop'. Hierop deelt hij inzichten over het leven en de liefde in softrock-liedjes met jazz instrumentatie, piano en zijn kenmerkende stem. In 'Buiten Spelen' een live-sessie van Tarmonica, de muzikale ontmoeting tussen tar-speler Reza Mirjalali en gitarist Hamid Reza Behzadian, beiden afkomstig uit Iran.

advertentie