Ronald Snijders

Metrofunk

Ronald Snijders

Metrofunk

Metrofunk, gecomponeerd door Ronald Snijders.
Uitvoerenden:
Ronald Snijders- fluit, Franklin Caesar - basklarinet, Hilly Grace Ong Alok - zang, Robby Alberga - elektrische gitaar, Randy Winterdal - basgitaar, Olaf Keus- drums.

Fluitist Ronald Snijders bracht twintig nieuwe cd’s tegelijk uit, met in totaal 382 niet eerder uitgebrachte tracks in diverse stijlen en bezettingen en een totale speelduur van ruim 22 uur, een dwarsdoorsnede van zijn muzikale leven.

Dit fragment is onderdeel van

VPRO Vrije Geluiden

Fluitist Ronald Snijders bracht twintig nieuwe cd’s tegelijk uit, met in totaal 382 niet eerder uitgebrachte tracks in diverse stijlen en bezettingen en een totale speelduur van ruim 22 uur, een dwarsdoorsnede van zijn muzikale leven. In de uitzending speelt hij solo maar ook met een band: Ronald Snijders- fluit, Franklin Caesar - basklarinet, Hilly Grace Ong Alok - zang, Robby Alberga - elektrische gitaar, Randy Winterdal - basgitaar, Olaf Keus- drums. Diana Jones werd geadopteerd en groeide op in New York. Ondanks dat er in haar omgeving naar Prince en Michael Jackson werd geluisterd ontwikkelde ze al op jonge leeftijd een grote liefde voor country/folk uit het Zuiden van de VS. Op haar 23ste ging ze op zoek naar haar biologische familie, die "a bunch of hillbillies" bleken te zijn uit Tennessee. Vanaf toen bracht ze veel tijd door met haar opa - en zijn platencollectie - en maakte zich de muziek eigen die toch al in haar bloed zat. Na het overlijden van haar opa sloot ze zichzelf op in een hut in het bos en schreef haar eerste album. Haar laatste album Museum of Appalachia Recording nam ze op in het gelijknamige museum. Vier blazers en een drie man sterke ritmesectie. Dat is de bezetting van Windkracht 7. Deze nieuwe groep onder leiding van Floris van der Vlugt bracht vorige maand het debuutalbum Drifts uit en schopte het direct tot Young VIP. Hun muziek is toegankelijk, filmisch en expressief.De zeven ijzersterke muzikale persoonlijkheden creëren een wervelend geheel, waarin ze samensmelten maar ook individueel duidelijk hoorbaar zijn. Presentatie: Melchior Huurdeman