zondag 23 april, 11.20 uur, NPO 1

speciale uitzending over Wim Brands

Deze uitzending van VPRO Boeken staat in het teken van Wim Brands. Jeroen van Kan praat met zijn vaste redacteur en schrijver Thomas Verbogt en met dichter en vertaler Erik Bindervoet over de poëzie van Wim Brands.

VPRO Boeken
Zondag 23 april om 11.20 uur op NPO 1
Presentie: Jeroen van Kan
 

Op 4 april was het een jaar geleden dat Wim Brands, dichter en presentator van VPRO Boeken, een einde aan zijn leven maakte. Wim Brands liet vele honderden uren aan radio- en televisiegesprekken na, maar was naast zijn werk bij de VPRO ook dichter. In die poëzie is hij misschien wel het meest aanwezig.

Deze maand verschijnen zijn Verzamelde Gedichten, samengesteld door Monique Edelschaap en Thomas Verbogt, en het boekje, Alles komt goed, waarin we hem zien door de ogen van zijn vrienden, dichters die zich aan hem verwant voelden en schrijvers die te gast zijn geweest in zijn programma’s.

In VPRO Boeken praat Jeroen van Kan met zijn vaste redacteur, schrijver Thomas Verbogt en met dichter en vertaler Erik Bindervoet over de poëzie van Wim Brands, en bovendien zullen nooit eerder uitgezonden opnamen getoond worden van zijn voordracht tijdens de Nacht van de Poëzie 2014.