In een feestelijke extra uitzending met publiek ontvangen Jeroen van Kan en Carolina Lo Galbo in het Mediacafé in de Westergasfabriek diverse gasten rondom het thema natuur.

VPRO Boeken
Zondag 11 maart om 19.15 uur op NPO 2

Presentatie: Carolina Lo Galbo en Jeroen van Kan

In een feestelijke extra uitzending met publiek ontvangen Jeroen van Kan en Carolina Lo Galbo in het Mediacafé in de Westergasfabriek diverse gasten rondom het thema natuur. Boekenweekauteur Griet Op de Beeck vertelt over haar Boekenweekgeschenk Gezien de feiten

Jan Terlouw schreef het Boekenweekessay Natuurlijk. Ook hij is te gast. Gerbrand Bakker, die behalve schrijver ook gediplomeerd hovenier is, komt praten over zijn nieuwe boek Rotgrond bestaat niet. Hij zit aan tafel met bestsellerschrijfster Gerda van Wageningen die meer dan honderd streekromans schreef. Haar boeken spelen zich vaak af in de Hoeksche Waard waar ze zelf woont. Verder schuift aan Marieke Lucas Rijneveld van wie onlangs de autobiografische roman De avond is ongemak verscheen. Als boerendochter groeide zij op middenin de natuur. Jan Wolkers is haar grote voorbeeld. 

Dik van der Meulen schreef in 2009 al over Nederlanders en hun natuur in Het bedwongen bos. Vorig jaar won hij de Jan Wolkers Prijs voor het beste natuurboek met De kinderen van de nacht, over de relatie tussen mensen en wolven. Tot slot zal Alexander Reeuwijk, reisboekenschrijver en kenner van natuurhistorische boeken, een aantal recent verschenennatuurboeken bespreken.

Jan Terlouw

Griet Op de Beeck