Carolina Lo Galbo spreekt met Mano Bouzamour over zijn roman 'Bestsellerboy' en met Eva Rovers over 'Practivisme', haar praktische handboek voor huis-tuin-en-keukenactivisten.

VPRO Boeken
Uitgezonden: zondag 6 mei, 11.20 uur, NPO 1
Herhaling: zondag 5 augustus, 11.20 uur, NPO 1

Presentatie: Carolina Lo Galbo

Mano Bouzamour

Carolina Lo Galbo spreekt met Mano Bouzamour (1991) over zijn nieuwste roman Bestsellerboy. Mohamed Zebbi een jongen van de straat, heeft één droom: de literaire wereld bestormen. Wanneer zijn debuutroman Mohamed, de proleet verschijnt, is zijn naam in één klap gevestigd. Maar zijn ouders zetten hem uit huis, en door zijn vrienden wordt hij verstoten. Hier begint zijn zwerftocht door Amsterdam op zoek naar een thuis. Bestsellerboy is een betoverende, opwindende en geestige roman. Een stormachtig verhaal vol seks, spanning en eenzaamheid. Over de liefde, idealen en verscheurdheid van een jonge stadsbewoner.

Eva Rovers

Ook te gast is Eva Rovers (1978) over haar nieuwe heldere handboek Practivisme. In een wereld waarin we slechts een tweet verwijderd lijken van een kernoorlog, waarin social media meer afstand dan begrip kweken, politici meer naar bedrijven luisteren dan naar burgers, een wereld die bedreigd wordt door vervuiling en overbevolking... in zo'n wereld is het soms lastig om niet moedeloos te worden. In Practivisme bindt Eva Rovers de strijd aan met de verlammende machteloosheid die iedereen kent. Zij gaat op zoek naar antwoorden op vragen als: waar moet je als individu beginnen? Wat zijn de voorwaarden van een succesvolle opstand? Wat is het nut van online petities en de rol van social media? Voor deze antwoorden gaat zij te rade bij filosofen, opstandige bejaarden, smartphonedemonstranten en vele anderen. Het resultaat is dit hoopgevende en praktische handboek voor huis-tuin-en-keukenactivisten: onmisbaar voor iedereen die de wereld wil veranderen, maar nooit precies wist hoe. Lees, en vind de rebel in jezelf.