Verenigde Staten 1967. Komedie van Bud Yorkin. Met o.a. Dick Van Dyke, Debbie Reynolds, Jason Robards, Jean Simmons en Van Johnson.

VPRO Cinema

Na vijftien jaar vindt Barbara Harmon (Reynolds) dat haar huwelijk met Richard (Van Dyke) op een dood punt is beland. Op een avond is er flinke ruzie en Richard gaat ervandoor. Barbara vraagt de echtscheiding aan, waardoor Richard in financiële problemen komt. Dat is ook niet leuk voor zijn nieuwe vriendin Nancy. De enige oplossing is om Barbara aan een man te helpen en zo verlost te worden van de alimentatie. Scriptschrijver Norman Lear, die vaker samenwerkte met regisseur Bud Yorkin, verdiende met Divorce American Style een Oscarnominatie. Deze film is ondergewaardeerd, wellicht omdat de referentie aan de Mastroianni-klassieker Divorzio all'Italiana een flauwe parodie doet vermoeden. Dankzij het vlotte scenario en de sterke vertolking door Van Dyke en Reynolds gaat er niettemin een geheel eigen kracht uit van Divorce American Style.

credits

Regie:
Bud Yorkin
Cast:
Dick Van Dyke, Debbie Reynolds, Jason Robards, Jean Simmons, Van Johnson, Joe Flynn, Shelley Berman, Martin Gabel, Lee Grant, Pat Collins, Tom Bosley
Scenario:
Norman Lear
Productie:
Norman Lear
Camera:
Conrad L. Hall
Muziek:
Dave Grusin
Montage:
Ferris Webster
Jaar:
1967
Genres:
Komedie, Drama
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Divorce American Style (1967) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken