Frankrijk 1994. Familiefilm van Claire Denis. Met o.a. Alice Houri, Jessica Tharaud, Grégoire Colin, Vincent Gallo en Claire Laroche.

VPRO Cinema

Het is 1965. De vijftien-jarige Tharaud en de veertien- jarige Houri zijn vriendinnen, die beiden in een nieuwe wijk van Parijs wonen. Tharaud heeft reeds sexuele ervaringen, Houri niet en dat beïnvloedt hun vriendschap. Houri spiegelt zich graag aan haar vriendin en dus is ze erop uit om met een jongen het bed te delen. Op een avond, na het bezoek aan een surprise-party, stoppen ze voor een lifter, een G.I. van een nabijgelegen Amerikaanse basis. Het seksuele ontwaken van twee sympathieke meisjes in hun puberteit, de een al wat rijper dan de ander. Een luchtig scenario, van Denis en Anne Wiazemski, met toch een dramatische ondertoon. De soundtrack bestaat uit succesnummers uit die periode. Achter de camera stond Agnès Godard.

credits

Regie:
Claire Denis
Cast:
Alice Houri, Jessica Tharaud, Grégoire Colin, Vincent Gallo, Claire Laroche, Antoine Chappey, Martine Gautier, Lionel Goldstein, Malcom Conrath, Micha Lescot, François Jandin, Vincent Colombe, Hermas Lassalle
Scenario:
Claire Denis, Anne Wiazemsky
Camera:
Agnès Godard
Muziek:
Yarol Poupaud
Jaar:
1994
Genres:
Familiefilm, Komedie, Drama
Trefwoorden:
Tienerfilm, Tragikomedie
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

U.S. Go Home (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken