Italië 1992. Drama van Gianfranco Mingozzi. Met o.a. Gianni Garafalo, Jean Hebert, Ilaria Borelli, Giulia Fossà en Luigi Di Fiore.

VPRO Cinema

Drie-delige Italiaanse mafia-soap met Hebert, die afgestudeerd is als scheepsbouwkundig ingenieur, Filuccio Pepe. Hij hoopt in het Noorden van Itali[KA3]e werk te vinden. Zijn beste vriend Fabrizio De Meglio (Garafalo), playboy en zoon van een chique, maar verarmde familie, denkt er echter niet aan Napels te verlaten. Om zijn speelschulden te kunnen betalen heeft hij geld moeten lenen bij de Camorra, de Napolitaanse onderwereld. Lucietta (Borelli) verschijnt op het toneel: zij heeft jarenlang in Marseille gewoond maar keert naar Napels terug om zich te wreken op de gangster-baas Cocuzza (Mauriello). Ze probeert te infiltreren in de Camorra en krijgt al snel een opdracht, een koerierszending van enkele miljoenen naar Zwitserland te onderscheppen. Het zijn meer de toeristische plaatjes en de vriendschap tussen de twee hoofdrollen, die het hem doen in deze film dan dat er actie is. Er wordt meer over gangsterpraktijken gesproken dan dat de kijker ze te zien krijgt. Scenario van Achille Pisanti en Gianfranco Mingozzi. Camerawerk van Luigi Verga.

credits

Regie:
Gianfranco Mingozzi
Cast:
Gianni Garafalo, Jean Hebert, Ilaria Borelli, Giulia Fossà, Luigi Di Fiore, Giovanni Mauriello, Riccardo Cucciolla, Daniel Ciotti Sommer, Ilaria Borrelli, Gianni Garofalo
Scenario:
Achille Pisanti
Camera:
Luigi Verga
Muziek:
Nicola Piovani
Jaar:
1992
Alt. titels:
Freundschaft, Liebe, Rache - Ein Boot und die Camorra
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Tragedie, Serie, Soap opera
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Vento di mare (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken