love & engineering

DORST ,

één chatgesprek, twee personages en vier interpretaties. in love & engineering komen deze elementen allemaal bij elkaar tot een interactieve film

wat: interactieve film love & engineering
maaktijd: september 2013 tot april 2014
wanneer te zien: release 2 april 2014 
waar te zien: youtube
makers: daan windhorst, colin huijser, wietske de klerk, thijs meuwese, daan colijn en ivo van aart.

over love & engineering

Love & Engineering is een gezamenlijk project van VPRO Dorst en VPRO Digitaal. Het werd geïnitieerd naar aanleiding van de gelijknamige documentaire die op 15 april 2014 zal worden uitgezonden op Nederland 2.

Dorst vroeg vier jonge filmregisseurs hun interpretatie te geven aan een chatgesprek geschreven door scenarioschrijver Daan Windhorst. Ze kregen de opdracht beide kanten van het chatgesprek in beeld te brengen. Wat denk je te weten van degene met wie je chat? En wat gebeurt er werkelijk aan de andere kant van de 'lijn'? 

Met het script, een lijst met tijdcodes en een hoop fantasie zijn filmmakers Wietske de Klerk, Ivo van Aart, Colin Huijser en het duo Daan Colijn en Thijs Meuwese in november aan de slag gegaan. 

de techniek

De acht films (4 filmmakers x 2 chattende mensen = 8) worden samengebracht in één interactieve Youtube-film. De kijker kan ieder moment beslissen om over te schakelen naar de andere kant van het verhaal. Of naar een versie van een andere filmmaker. 

We kunnen wel helemaal gaan uitleggen hoe dat werkt, maar handiger is om gewoon even de videoclip Better Energy van Moones te bekijken (waarbij je de band dronken kunt voeren). Zij gebruikten eerder al de techniek die ook voor Love & Engineering ingezet zal worden.

Waar Moones de interactieve techniek gebruikt om een videoclip te maken, is de VPRO de eerste die deze Youtube-techniek toepast op een narratief verhaal. Het resultaat zal begin april te zien zijn bij jou thuis op het internet!

 

Dit project kwam tot stand met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties.