Een happening in een badkamer. Alle attributen in stijl van een badkamer. Dus geen stoelen, maar omgekeerde emmers. Geen messen maar scheermessen. Geen schaaltjes maar zeepbakjes. Er werden visgerechten geserveerd en alle gasten moesten in enkel een handdoek komen. De uitnodigingen kwamen in washandjes bij de buurtbewoners aan.

De badkamer was van een vriend op de Oostelijke Eilanden, Amsterdam. Ik stapte uit tram tien, de Eerste Leeghwaterstraat in en zag in het warme weer voornamelijk mensen buiten zitten. Waaronder Marcel, de eerste man die ik aansprak. “Woont u hier? Mooi, dan heeft u geluk vandaag.” Binnen een uur was ik door tien washandjes heen, waarvan ik er zeven terug zou zien.

Dorst is er elke dag. Internet is er elke dag. Alles dat weken geleden is gebeurd kan ik binnen twee minuten herbeleven. Ik bezoek online evenementen waar ik niet ben geweest. Op YouTube, woon ik concerten bij. Dit gebeurt achter mijn computer in een huis, en naast dat huis staat nog een huis, en naast dat andere huis staat nog een huis en in de stad daar kennen mensen elkaar en daar kennen mensen elkaar niet…

Ik wilde een exclusieve gebeurtenis vormgeven voor mensen die ik toevallig tegen het lijf ben gelopen, zonder posters, zonder een evenement aan te maken op Facebook. Waarom in een badkamer?

Het was zo raar dat je er bij had moeten zijn. 

Dit item werd eerder gepubliceerd op een van de vorige Dorst weblogs.