beter ga je gamen

Gamers hebben meer kans op de arbeidsmarkt, en het optimisme wat deze tijd nodig is. Waarom gamen goed voor je is.

Toen we jong waren zagen we op het nieuws hoe onze leeftijdsgenootjes door computerspellen in hersenloze moordmachines werden getransformeerd, een makkelijke link om te leggen als je met Grand Theft Auto en Battlefield opgroeit. Sommige van onze ouders verboden ons dan ook die spelletjes te spelen, de mijne gelukkig niet. Het zou wel eens kunnen dat gamers een voorsprong hebben in het leven. Gamen heeft niet enkel als voordeel het trainen je duimen en het versnellen van je reflexen maar ook geeft het je een veilige omgeving om te spelen met dingen die de rest van je leven heel erg belangrijk zijn. Gamers hebben meer in huis wat een professional nodig heeft blijkt uit onderzoek. Een rijtje van de belangrijkste dingen die je leert van computerspelletjes.

Probleemoplossing

Games geven je een omgeving buiten de echte wereld waar in je problemen moet oplossen, hierdoor is het belonend als je een probleem oplost en gaat er niemand dood als je dit niet doet. Deze veilige omgeving maakt dat je je hersenen en je analytische vermogen op volle toeren kan ontwikkelen zonder dat er echt veel stress aan te pas komt. Gamers zijn vaak beter een probleem te herkennen, hypotheses vormen en problemen op te lossen.
Myst Een keiharde puzzelgame. In een droomachtige fantasiewereld ongelofelijk moeilijke puzzels oplossen. Proberen, rondkijken, proberen, nadenken, proberen etc. Goed te spelen met een blaadje waar je de symbolen die je tegen komt op kan tekenen.

Logistiek en multitasking

Als je een stad van genoeg inkomsten kan voorzien en kan laten groeien betekent dit dat de inkopen van de pizzeria waar je werkt een makkie moet zijn. Strategische simulaties bevatten meestal zo veel variabelen dat het je leert overzicht te houden, rekening te houden met alles wat er kan gebeuren.
Settlers Bouw kleine steden met als doel een legertje op te bouwen en je vijand te verslaan. Om brood voor de soldaten te maken heb je een bakkerij nodig, hiervoor moet je steen hebben en planken, dus ook een houtzagerij, en houthakkers, en een steenmijn etc.

Strategie en anticiperen

Games dwingen je zowel problemen op de korte termijn op te lossen en er voor te zorgen dat ofwel deze problemen zich niet meer voor doen of te zorgen dat je oplossing het einddoel niet nog ingewikkelder maakt. Je kan die elektriciteitscentrale nu wel naast je dorpje zetten, maar wat als het groeit, moet het dan om de centrale heen groeien, wie wil daar nou wonen.
simchead Alles wat je in Sim City doet heeft net als in een echte stad een snel merkbare uitkomst, maar vaak ook een uitkomst die pas veel later tevoorschijn komt, wil je niet als je vergevorderd bent in een spelletje spijt hebben van je eerste handelingen moet je goed plannen.

Samenwerken

Sesamstraat is denk ik waar ik het meest het woord heb gehoord, ik denk echter dat samen spelletjes spelen, of dit nou IRL of multiplayer meer hebben gedaan voor hoe ik kan samenwerken.
Counter Strike Dit spel kan alleen multiplayer en online gespeeld worden. Het team antiterrorisme moet met modern wapentuig de terroristen uitschakelen, hiervoor is goed samenwerken key. Hierdoor ontwikkeld een groepsdynamiek met leiders en specialisten.

Optimisme

Wellicht het belangrijkste wat games je leren, zeker nu, is optimisme. Doordat games je leren dat elk probleem opgelost kan worden maakt dit dat gamers over het algemeen minder bang zijn om problemen op te lossen. Kortom, het spelen van computerspelletjes leert je dat je de problemen op je pad op te lossen zijn, en als het mis gaat is het ook geen ramp. Bonus: " A UK survey of 200 women by an online game rental company suggested that female gamers have 34% more sex than female non-gamers. A similarly non-scientific poll suggests that men who play video games are 3 times more likely to admit to masturbating than their non gaming counterparts."