open brief van de nederlanders aan de duitsers

Beste Duitsers,

We gaan er niet langer omheen draaien, en zeggen daarom maar gewoon waar het op staat: we willen graag geannexeerd worden. Ja, we snappen heus wel dat dit misschien een beetje raar klinkt gezien onze geschiedenis samen, maar daar moeten we ons nu maar even overheen zetten!! Het gaat hier om serieuze zaken.

Dit klinkt misschien alsof we willen profiteren. Alsof we jaloers zijn en rijk willen worden zoals jullie. DIT IS NIET HET GEVAL. Er zijn een aantal redenen waarom wij denken dat Nederland een Duitse deelstaat zou moeten worden. Die zetten we hieronder voor jullie op een rijtje:

1

Jullie willen de hele tijd naar ons strand komen. Wat nou als we van ons strand jullie strand maken?

2

Hoe goed zou Duitse bratwurst met Hollandse boerenkool zijn? Heel goed.

3

Als straks de olie en de kolen op zijn, is Duitsland sowieso baas. Als wij deelstaat worden, mogen jullie bij ons ook overal zonnepanelen komen plakken. Helpen wij zelfs mee.

4

Rotterdam. Alle Duitse hipsters die ‘Berlijn te mainstream vinden’ kunnen naar Rotterdam komen.

5

BESTE. VOETBALELFTAL. OOIT. Oké, het zou in eerste instantie een beetje ongemakkelijk worden. Daar moeten we ons overheen zetten.

6

Misschien kunnen jullie ons toch een heel klein beetje helpen met het opkrikken van onze economie? We hoeven echt jullie geld niet (ECHT! Daar is het ons niet om te doen!), maar misschien een beetje advies over hoe het beter kan? Toe? 

Denk er over na. Het zou voor iedereen beter zijn.

Groetjes!

P.S. Sorry dat we soms flauwe grapjes maakten. Meenden we niet.

Deze brief is ondertekend door alle 16,8 miljoen inwoners van Nederland.

alle inwoners van nederland