vpro dorst houdt van seizoensgebonden activiteiten en heeft daarom ook voor de herfst een special; de herfst horoscoop.

weegschaal: 24 september – 23 oktober

Het liefst lig jij heel de herfst met je dekbed en een bak kroketten op de bank. Je weet wel wanneer de verjaardag van Rachel Green is, maar je hebt geen kracht om op de babyshower van je beste vriend of vriendin te komen. Dit is leuk voor jou, maar niet altijd even leuk voor je naasten c.q. vrienden. Probeer je deze herfst dus minder op kroketten te focussen, maar meer op het mooie krokante karakter van een goede vriend van je.
Jouw krachtwoorden voor deze herfst zijn: warm en heet.

schorpioen: 24 oktober – 22 november

De zomer is jouw seizoen. De vochtige herfstperiode is voor jou dan ook als poep onder een schoen met heel veel reliëf. Probeer je daarom op de mooie dingen in het leven te focussen. Zoals bijvoorbeeld een leuk pak melk dat niet over de datum is. Uranus omschrijft jou dit seizoen als een combimagnetron: je hebt verschillende kwaliteiten en veel potentie om het onmogelijke alsnog voor elkaar te boksen.
Jouw krachtwoorden zijn: gevoel en verstand.

 

 

boogschutter: 23 november – 21 december

Er komen tijden met licht en donker aan. Je accepteert dat en weet in deze periode toch een weg in te slaan. Dit gaat niet altijd zonder slag of stoot, maar het is zaak om je voor een maand minder op scheiden en afscheiden te focussen. Energie raakt op als er geen bron voor is, dus eet die tweede pizza gewoon. Als naasten jou dik of vadsig noemen, zeg hen dan gewoon dat je leeft. Want daar mag je best wat vaker trots op zijn. 
Jouw krachtwoorden zijn: pizza en ontwikkeling.

steenbok: 22 december - 20 januari

Het moet voor jou lastig zijn om je steeds maar weer dat achtste zijwieltje aan de wagen te voelen. Gelukkig komt daar dit seizoen verandering in. Je gaat vaker met de step of Segway naar je werk en neemt soms ook lekker een momentje voor jezelf. Het siert jou als je eens doet wat je echt wilt. Je maakt een verandering door die tot een ontwikkeling zal leiden. Denk daarbij vooral aan de industriële sector of zakenreisjes.
Jouw krachtwoorden zijn: koers en wind.

waterman: 21 januari – 18 februari

Je trekt een streep onder de zomer en schrijft de herfst met hoofdletters. Je hebt er zin in en dat is te merken. Jouw omgeving verklaarde jou voor gek toen je tijdens de zomer op Uggs liep en het zwembad al in mei winterklaar maakte. Maar nu hebben zij het nakijken en zeg jij: ‘lekker puh’. Het is jouw talent om vooruit te zien en die voorsprong te behouden. Ga hierin alleen niet te snel en probeer, als dat kan, ook van morgen en
overmorgen te genieten.
Jouw krachtwoorden zijn: diem en carpe

vissen: 19 februari – 20 maart

In het verleden deelde jij jouw leven vaak in hoofdstukken in, maar nu ben je meer van de paragrafen en dat is een stap in de richting. Jouw linker- en rechterhersenhelft zullen deze periode samen moeten gaan werken en dat kan alleen als jij daar ook aan meewerkt. Want alleen samen kom je eruit. Waar de zomer voor jou een moeilijke knoop was, zo biedt de herfst jou mooie lange nagels om van die knoop een touw te maken zodat de winter helemaal jouw seizoen wordt. Zoals ze in het Twentse plaatsje Overijsel altijd zeggen: de vis van morgen zwemt vandaag in het net. Doe hier wat mee.
Jouw kracht woorden voor dit seizoen zijn dan ook: eeuwig en single

ram: 21 maart – 20 april

Vrienden noemen jou een lucky-girl of guy. Maar zelf zie je dat helemaal niet zo. Het leven is voor jou vaak als een vis in een ronde kom. Je voelt je beter dan de rest en dat ben je ook. Vrienden houden jou tegen in je groei en daar word je soms weleens pissig om. Taak voor jou is om deze herfst een nieuw netwerk op te bouwen met mensen van jouw niveau. Misschien geloof je het niet, maar die mensen bestaan ook. Zij zullen jou helpen die hogere trap te betreden en samen met de sterren de bubbels te laten klinken.
Jouw krachtwoorden zijn: stralen en Chardonnay.

stier: 21 april – 21 mei

Zoals Pocahontas in het verleden al eens riep: Ben je doof voor alle stemmen van de bergen? Ben je blind voor alle kleuren van de wind? Jij moet deze herfst je oren uit laten spuiten en die oogkleppen voor de grap eens bij het grofvuil zetten. Het leven is mooier als je je zintuigen een kans geeft en luistert naar de stem in je hart. Laat dingen wat meer ontstaan en doe eens spontaan. Voor jou geldt; doe maar gek, dan doe je al gewoon genoeg. Want wie de bomen rooit, die weet het antwoord nooit.
Krachtwoorden: ambities en overgang.

tweelingen: 22 mei – 21 juni

In het verleden meegemaakte gevolgen, hebben voor jou een effect op de toekomst. En daar ben je jezelf absoluut van bewust. Probeer daar wat meer relaxed in te worden en simpelweg antwoord te geven als mensen iets vragen. Ben niet bang voor het vervreemdende effect, en beantwoordt een open vraag gerust met een ja of een nee. Het begin is er, en het is nu zaak om door te bijten. Je zult ontdekken wie je echte vrienden zijn en de noodzaak voelen om nieuwe vrienden te maken.
Jouw krachtwoorden zijn: solo en yolo.

kreeft: 22 juni – 23 juli

Jij bent een dromer en op collega’s en vrienden kom je soms lomp of volledig van de kaart over. Dit is niet altijd even bevorderlijk voor de vriendschap en de sfeer op de werkvloer. Probeer eens wat meer inside de box te denken en dingen in een schrift of op een laptop te schrijven in plaats van op een muur of op je huid. Tip van de sterren is dan ook: doe die dromenvanger de deur uit en schaf een Philips Wake Up lamp aan.
Jouw krachtwoorden zijn: normaal en doen.

leeuw: 24 juli – 23 augustus

Je koestert je omgeving en dat siert je, maar probeer het niet als je territorium te zien. Bijt eens wat minder van je af en laat mensen eens in of op je aura staan. Dit voelt aan het begin een beetje vaag en onwennig, maar het zal je helpen om met mensen te leren praten in plaats van tegen hen te schreeuwen. Je zult deze herfst vrienden maken. Ook al is dat nu misschien nog een ver van je bed show, uiteindelijk ervaar je dat er meer mensen op de wereld zijn.
Jouw krachtwoorden zijn: open en Pathé de Munt.

maagd: 24 augustus – 23 september

Siroop drink je niet puur en probeer dat dus ook eens met sterke drank te doen. Je zult zien dat je dan langer met een fles kunt doen en meemaken hoe het is om in een maatschappij te functioneren. Hoe langer je dit volhoudt, hoe meer vrienden van vroeger je zult gaan herkennen. Er bestaat ook leven buiten Atlas Bier en het café om de hoek en er is een kans dat je de Albert Heijn weer in mag. Het gaat misschien vreemd voelen om de wasbak minder als wc te gebruiken, maar je zult ervaren dat je er ook je tanden in kunt poetsen.
Jouw krachtwoorden zijn: A en A.