Prins de Vos (1991, Oosterhout) is fotograaf. In juni verschijnt zijn fotoboek Enclose. Daarin legt hij rituelen en gewoontes vast tussen hem en zijn vriend, gefotografeerd met een analoge camera die hij heeft gevonden op een rommelmarkt.

"Mijn leven begon in Oosterhout. Deze stad is het decor van mijn jeugd, waar ik stroef doorheen bewoog. Mijn herinneringen kleven als afgebladderde posters aan de grauwe gebouwen, die zo lang ik leef onveranderd zijn gebleven. Wanneer ik terugkeer naar de stad bekruipt me een naargeestig gevoel. Elk gezicht dat ik zie komt me bekend voor en ik struin over het pad dat de banden van mijn eerste fiets heeft doen slijten."

"Ik ga op zoek naar de plekken en mensen die mij het meest zijn bijgebleven. Het lieve gezicht van de juffrouw die mijn kinderhart veroverde. Ze is nog even jong als toen. De engelachtige jongen die ik nooit heb durven aanspreken, met zijn lange, witte krullen. Hij trekt me terug de tijd in, het kille schoolplein op. In de schaduw van een verlaten jeugdtheater kuste ik ooit een vriend, terwijl ik vanuit mijn ooghoek de woorden las die mijn gevoel over deze plek het best typeren. De littekens van de stad, ze sieren mijn geboortegrond. Als een muf laken bedekt Oosterhout mijn jeugd, maar ik draag het bij me, waar ter wereld ik ook ga."

Het voorwoord van Enclose wordt geschreven door Arthur Japin. De boekpresentatie vindt plaats in &FOAM, de concept store van FOAM, fotografiemuseum Amsterdam.