Iedere dinsdag geeft de redactie van Dorst een tip. Een kijk-, luister- of leestip en who knows vast ook wel een enkele toedoe-tip. De tip van deze dinsdag: Post voor Petra.

Ze geeft antwoord op al je brieven met vragen en vindt een oplossing voor je pakketjes met problemen: Petra. Deskundige op het gebied van vrijwel alles en tevens moeder van programmamaakster Lize Korpershoek. Na het bekijken van Post voor Petra aflevering #1 Het Tafeltje is er geen houden meer aan. De aanstekelijke lach van Petra, het overmatige drankgebruik en de nieuwste spreekwoorden die linea recta het Nieuw Spreekwoordenboek der Nederlansche taal in kunnen. Je moét verder kijken.

De kans bestaat dat je Post voor Petra -of de vorige serie Op pad met Petra- al hebt gezien op het YouTube kanaal van TopNotch. Het internet is namelijk in januari dit jaar al verblijdt met deze serie. Maar dan kijk je het toch gewoon nog een keer.

Post voor Petra is een hele charmante webserie. Houtje-touwtje in de huiskamer gedraaid doch met een hele knappe montage. De krakkemikkige audio hier en daar is Lize dan ook vergeven. Kijk Post voor Petra als tussendoortje, tijdens de lunch of met een groot glas wijn op de bank en vooral in je eentje. 

En dan gaan we toch meteen maar even preken voor eigen parodie, of uuhm, ja. Lize is namelijk zeer binnenkort ook te zien bij de VPRO. En wel op vrijdag 22 augustus a.s. om 21.15 op Nederland 3 als presentatrice van het TV Lab programma De Donuts. Ga dat zien!