Iedere dinsdag geeft de redactie van Dorst een tip. Een kijk-, luister- of leestip en vast ook wel een enkele to-do-tip. De tip van deze dinsdag: Speed Projects

Wij, moderne mensen, hebben nergens tijd meer voor. Beter dus dat je jouw kunstprojecten een beetje snel afhebt. Manage je tijd met de Speed Project checklist van F.A.T. lab en je zult nooit meer te veel uren kwijt zijn aan een kunstwerk.

 

Release early, often and with rap music.

f.a.t. lab

F.A.T. Lab is een groep van zo'n 25 kunstenaars, hackers, programmeurs en nerds die samen proberen de open source filosofie in het publieke domein te integreren. Dat klinkt heel ingewikkeld maar eigenlijk mixen ze de gedachte dat alle software vrij te verkrijgen -en te bewerken- zou moeten zijn met hiphop en een heleboel bling bling. Die filosofie zorgt ervoor dat de codes, bronnen en data van de projecten helemaal openbaar zijn voor het publiek. Om vervolgens te gebruiken en te bewerken. F.A.T. Lab nodigt je uit om mee te doen en je eigen content toe te voegen aan de projecten.

Omdat deze werkwijze snel is en de makers niet alleen het eindresultaten delen maar ook de eerste prototypes en mislukkingen, ontstonden de Speed Projects. Projecten die binnen acht uur uit te voeren zijn en waarvan de makers het publiek deelgenoot maken van het proces. Opdat straks iedereen Kanye-iconen op zijn beeldscherm heeft en de aarde bevolkt wordt door dansende vuilniszakken.

wat je tijdens het lezen van dit artikel ook had kunnen doen