Iedere dinsdag krijg je een tip van de Dorst redactie: iets om te zien, te luisteren of te ondernemen. Deze dinsdag kun je iets lezen om vervolgens de volgende dinsdag iets te ondernemen. Go go go!

Op 18 oktober begint het grootste design event van Nederland: De Dutch Design Week. De Graduation Show van de Design Academy in Eindhoven is een belangrijk onderdeel van de Dutch Design week. De jonge afstuderende designers staan dit jaar met hun designs in Eindhoven. Ze zijn op dit moment met zweet op hun voorhoofd en klotsende oksels hun designs aan het opbouwen en klaarzetten. In totaal studeren en 155 studenten af met 171 projecten. Genoeg te zien dus!

Deze majestueuze tijger stoel is ontworpen door Jasser van Oort. Hij wil mensen inspireren om hun identiteit te verkennen en een andere houding aan te nemen dan ze gewoonlijk doen. De stoel is opgebouwd uit bijna 1500 stukken van laser-gesneden hout.

De Design Academy in Eindhoven onderzoekt de relatie tussen zin en onzin, het samenspel van gezond verstand en de krankzinnigheid. 3D geprinte protheses, handgeschreven berichten zwevend door de lucht en vissen in plantenbakken. Wat wil je nog meer? De Dutch Design Week begint op 18 oktober en duurt tot 26 oktober. Dat is vet lang dus geen excuus om niet te gaan!

Met Dorst maakten we commercials voor vier designs van de Design Academy die inhaken op het thema: De zin en onzin van design. We koppelden vier designers aan drie filmmakers en één grafisch ontwerper. Zonder te weten waar de designs werkelijk voor bedoeld zijn, bedachten de filmmakers waar deze designs voor zouden kunnen dienen. De uitkomst hiervan zie je vanaf 21 oktober op vpro.nl/dorst 

P.s. er is natuurlijk nog veel meer te zien op de Dutch Design week. Zoals bijvoorbeeld Hier is Utrecht!