Iedere dinsdag geeft de redactie van Dorst een tip. Iets om naar te kijken, te doen of te luisteren. Met de tip van vandaag ga je een Apocalyptische middag tegemoet. Have fun!

We weten niet in welk jaar het gaat gebeuren en hoe het er precies uit gaat zien maar dat de Apocalyps op een dinsdag gaat plaatsvinden, dat is zeker. Omdat het vandaag dinsdag is en dit dus zo maar eens NU zou kunnen zijn heeft Dorst wat apocalyptisch goede tips voor jou. Kijk snel, voordat het te laat is!

We beginnen met WaterworldDe poolkappen zijn gesmolten en de hele wereld staat onder water. Er zijn niet veel mensen die de overstromingen overleefd hebben. Kevin Costner gelukkig wel. Hij is samen met nog een kleine groep mensen gemuteerd. Zij hebben kieuwen achter hun oren waarmee ze onder water kunnen ademen en webben tussen hun tenen, waardoor ze veel sneller zwemmen dan doorsnee mensen. En dat is echt superhandig als bijvoorbeeld Nederland overstroomt is.

Tieners moeten zien te overleven nadat alle volwassenen van de planeet zijn verdwenen door een geheimzinnig virus. Dit doen ze in stammen die zich fantastisch uitdossen en namen dragen als The Mall Rats en The Loco’s. In het begin van dit millennium was de post-apocalyptische sciencefiction soap The Tribe in de namiddag te zien op RTL en Yorin. Zodat menig tienermeisje zich kon inleven in een wereld zonder grote mensen, voordat haar ouders thuiskwamen van hun werk.

Tank Girl is het hoofdpersonage in de gelijknamige stripboekenreeks. Tijdens de Apocalyps van 2000 deed ze haar best de wereld te redden waardoor ze uiteindelijk huurmoordenaar werd en per ongeluk een hoge officier vermoorde. Er komt een enorme som op haar hoofd te staan en ze wordt vogelvrij verklaard waarna ze de rest van haar leven vluchtend in een tank doorbrengt. Stijlicoon voor menig punkmeisje op de middelbare school.

Oh ja, we hebben het hier wel over het stripboek, dat je het even weet (en niet over die bizarre rip-off film uit 1994).

Een van de grootste Apocalyptische succesen van deze tijd is The Walking Dead. Een groep semi-aantrekkelijke Amerikanen probeert te overleven in een wereld vol zombies. Dit gaat de ene dag beter dan de andere. Mensen worden gebeten, opgegeten en bruut vermoord door Walkers (lees: zombies).

Het goede nieuws is dat 13 Oktober het vijfde seizoen van The walking dead begint, er zijn dus nog wat mensen in leven. Het slechte nieuws is... dat de zombies er nog steeds zijn. Aaaaaaaaa!