De VPRO begeleidt elk jaar een eindexamenfilm van de Nederandse Filmacademie.

Dark Machine (2016)

Een journalist raakt verstikt in een web van een aantrekkelijke dame. Komt hij ooit van haar betovering los? Met deze neo-noir-film rondde onderstaand team in 2016 hun studie aan de Filmacademie af.

regie: Sander van Dijk
scenario: Sarah Offringa
productie: Julia Notenboom en Emeline Bakker

Voetzoeker (2015)

Wanneer de boot van de wereldvreemde zeeman Kai voor reparatie de haven in moet, wordt hij gedwongen twee weken aan wal door te brengen zonder geld of een vaste slaapplek. Voor het eerst sinds jaren wordt Kai weer geconfronteerd met 'De beschaving'. Dat haalt zijn gemoedelijke kluizenaarsleven volledig overhoop. En dan worden ook nog eens al zijn spullen gejat. Al is dat dan weer een heel ander verhaal...

regie: Max Lunter
scenario: Ashar Medina
producent: Jim Bresser

Fernweh (2014)

De dertienjarige An verhuist van een hectisch jongereninternaat naar een pleeggezin op het platteland. Haar nieuwe pleegbroertje Berend, een achtjarig jongetje met het syndroom van down, probeert An wegwijs te maken in deze nieuwe wereld. Toch heeft An last van heimwee. Maar waar verlangt iemand zonder thuisplek naar, wanneer ze heimwee heeft?

Klik hier voor de website van Fernweh.

Regie: Ena Sendijarevic
Scenario:
 Guide Hendrikx
Producent:
 Zinzy Nimako & Jonne Roos
Cast:
 Shona Smit, Sindey Staalsmid, Bien de Moor, Matthias Maat & Felix-Jan Kuypers

Cowboys Janken Ook (2013)

Sven (18) en Gijs (18) zijn elkaars beste vrienden. Ze zijn achttien, onafscheidelijk, net klaar met de middelbare school en vol toekomstdromen. Totdat de twee tijdens een avond uit in een vechtpartij belanden en Gijs in coma wordt geslagen. Sven worstelt met schuldgevoelens en de angst zijn beste vriend voor altijd kwijt te zijn. Wanneer Gijs uit zijn coma ontwaakt, wil Sven niets liever dan dat alles tussen Gijs en hem zo snel mogelijk weer hetzelfde is, maar Gijs is veranderd.

Op de website van Cowboys Janken Ook staat een blog van de makers.

Regie: Mees Peijnenburg
Scenario: Merinde Verbeek
Producent: Pupkin Film