Hier volgt een bericht van Sinterklaas.

VAN: sinterklaas@pakjesmail12.com
ONDERWERP: Ik kom niet

Madrid, 14 november 2017


Hallo allemaal,

Hier even een berichtje van jullie Sint. Laat ik maar meteen met de mijter in huis vallen: ik kom dit jaar niet naar Nederland om mijn verjaardag te vieren. De Sint is namelijk overspannen. Zoals jullie misschien weten heeft Sinterklaas het afgelopen jaar flink moeten bezuinigen op de backoffice en ook de nieuwe bedrijfskleding van de Pieten loopt flink in de kosten.

Ook wil Sint graag benadrukken dat het spel ‘Worteltje Weg’, waarin iedere Piet een wortel moet verstoppen op een gekke plek, enkel en alleen was bedoeld als teambuilding.

Sinterklaas

Maar de hoofdreden dat Sint dit jaar thuis in Madrid blijft zijn de beschuldigingen van enkele Pieten die zeggen dat de Sint misbruik heeft gemaakt van zijn machtspositie. Sint wil daar graag het een en ander over uitleggen.

Het hele jaar door komen er iedere ochtend vijfentwintig Pieten om beurten bij Sint op schoot zitten, dit om de dijspieren van de Sint soepel te houden. Enkele Pieten zeggen nu dat ze niet durfden te weigeren omdat ik nu eenmaal Sinterklaas ben en ze bang waren hun baan te verliezen als ze niet op Sints schoot kwamen zitten. Sint betreurt dit.

Sint wil benadrukken dat de ontzettend dikke ochtendlul (ODOL) die enkele Pieten beweren dag in dag uit in mijn schoot te hebben gevoeld daar enkel en alleen was als ochtendritueel en absoluut niet uit opwinding. Het was zogezegd een vriendschappelijke ochtendlul. Het spijt Sint als sommige Pieten de lul van Sint verkeerd hebben geïnterpreteerd.

Ook wil Sint graag benadrukken dat het spel ‘Worteltje Weg’, waarin iedere Piet een wortel moet verstoppen op een gekke plek, enkel en alleen was bedoeld als teambuilding. Sint biedt aan alle Pieten zijn excuses aan, alsmede aan alle kinderen die tussen 1600 en 2016 op zijn schoot hebben gezeten. 

Sint wil graag van deze gelegenheid gebruikmaken om ook het volgende met u te delen.

Sint heeft in zijn lange, lange leven van zowel vrouwen als mannen gehouden, maar kiest er nu voor om als transgender door het leven te gaan.

Hoogachtend,

Sinterklaas

Tim den Besten is programmamaker bij de VPRO. Zo maakte hij korte maar krachtige interviews in Zomergifjes, ging hij achter de geraniums kijken in Oudtopia en knuffelde hij veel dieren voor het Villa Achterwerk-programma Beestieboys. Met Tims ^ Tent was Tim in de zomer van 2017 elke woensdag op de camping te vinden, waar hij gasten als Maartje Wortel en de jongens van Rundfunk in zijn tent ontving. Tim zit ook op Twitter en hij schrijft wekelijks een column voor vpro.nl.