Nooit Meer Slapen

Met o.a. journalist Hiske Versprille en acteur Bartho Braat

Nooit Meer Slapen

Met o.a. journalist Hiske Versprille en acteur Bartho Braat

Hiske Versprille is culinair journalist. Na haar studie Wijsbegeerte werkte ze een paar jaar als kok. In 2011 begon ze bij Het Parool als algemeen verslaggever. Na het overlijden van culinair criticus Johannes van Dam volgde ze hem op als restaurantrecensent. In 2014 won Versprille de journalistieke prijs De Tegel voor haar artikelen over een bekend biefstukrestaurant. Komende zaterdag verschijnt haar laatste recensie in Het Parool, na de zomer gaat ze aan de slag bij de Volkskrant. Pieter van der Wielen spreekt met Hiske Versprille. In het tweede uur is acteur Bartho Braat te gast. Hij staat deze zomer op de planken met de voorstelling 'Wachten op Macbeth' op theaterfestival de Parade. Verder beoordelen we de film 'Hereditary' in de rubriek 'Oordeel Zelf'. Volgens sommigen de engste film van het jaar.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Komende zaterdag verschijnt de laatste recensie van culiniar journalist Hiske Versprille in Het Paro

vanaf 00:00:12

Hiske Versprille is culinair journalist. Na haar studie Wijsbegeerte werkte ze een paar jaar als kok. In 2011 begon ze bij Het Parool als algemeen verslaggever, met speciale aandacht voor voeding en voedsel. Na het overlijden van culinair criticus Johannes van Dam volgde ze hem op als restaurantrecensent. In 2014 won Versprille de journalistieke prijs De Tegel voor haar artikelen over een bekend biefstuk restaurant dat paardenvlees als runderbiefstuk presenteerde. Komende zaterdag verschijnt haar laatste recensie in Het Parool, na de zomer gaat ze aan de slag bij de Volkskrant. Pieter van der Wielen spreekt met Hiske Versprille.

Schrijver Thomas Verbogt over de maandag die was

vanaf 01:00:46

Thomas Verbogt over de maandag die was

Open Kaart: acteur Bartho Braat

vanaf 01:09:17

Acteur Bartho Braat speelde in tal van films en televisieseries als ‘Mama is boos!’ en ’Medich Centrum West’. Voornamelijk dankt hij zijn bekendheid aan de televisieserie ‘Goede tijden, slechte tijden’, waar hij ruim 25 jaar lang de rol van Jef Alberts vertolkte. Deze zomer staat Braat op de planken met de voorstelling ‘Wachten op Macbeth’ op theaterfestival de Parade. Een muziektheatermonoloog over hoogmoed en onzekerheid in een productie van Theater NOX. Een nieuw muziektheatergezelschap onder leiding van romanschrijver Luuk Imhann en componist Sietse Damen. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Bartho Braat vragen over werk en leven.

Oordeel Zelf: Hereditary

vanaf 01:43:03

Hereditary is een Amerikaanse horror/thriller. Het verhaal volgt de familie Graham, van wie de grootmoeder net is overleden. Toch werpt de matriarch nog steeds een schaduw op het gezin. Voornamelijk haar kleindochter, de tiener Charlie, met wie ze altijd al een ongewone fascinatie had, lijdt eronder. Aan het vredige bestaan van de Grahams wordt abrupt een einde gemaakt wanneer een verschrikking hun thuis overneemt. De film werd bestempelt als ‘Engste film van het jaar'. Maar is dat wel zo?

advertentie