Nooit Meer Slapen

Met o.a. Cornald Maas, Klaus Bertisch en serie: De Werelden van IJsbrand Rogge

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Cornald Maas, Klaus Bertisch en serie: De Werelden van IJsbrand Rogge

Cornald Maas is schrijver en presentator. In zijn nieuwe boek ‘Ach kind toch’, schetst Maas het leven van zijn moeder aan de hand van de vele brieven die zij hem in de loop der jaren schreef. Pieter van der Wielen spreekt met Cornald Maas. In het tweede uur is dramaturg Klaus Bertisch onze Open Kaart gast en hoor je deel 3 van de serie: De Werelden van IJsbrand Rogge.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Cornald Maas schetst het leven van zijn moeder

vanaf 00:00:38

Cornald Maas is schrijver en presentator van 'Volle Zalen', 'Opium' op 'Oerol' en andere culturele tv-programma’s. Hij is de vaste commentator van het Eurovisie Songfestival. Als schrijver publiceerde hij eerder boeken over o.a. veertigers, vijftigers, kunstenaars, televisie, roem, de dood en echtscheiding. Nu verschijnt van zijn hand het boek 'Ach kind toch', waarin Maas het leven van zijn moeder schetst aan de hand van de vele brieven die zij hem in de loop van de jaren schreef. Pieter van der Wielen spreekt met Cornald Maas.

Open Kaart: Klaus Bertisch

vanaf 01:12:19

Klaus Bertisch is dramaturg bij De Nationale Opera. Een dramaturg adviseert de toneelregisseur. Bertisch studeerde Engelse en Duitse taal- en letterkunde, pedagogiek en kunstzinnige vorming in Frankfurt. Hij werd docent theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Bij de wereldpremière van Franz Helms 'Kaktus' was hij dramaturg en acteur. In het Amsterdamse Concertgebouw regisseerde Bertisch onder meer 'Die lustige Witwe' en 'De spelersen'. 6 oktober ging 'Jenůfa' in première, een aangrijpende opera over de moord op een onschuldig kind. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Klaus Bertisch vragen over werk en leven.

Serie: De Werelden van IJsbrand Rogge, afl. 3

vanaf 01:30:19

Aanstaande zaterdag is het Home Movie Day, de wereldwijde feestdag voor de amateurfilm. Op zoek naar een mooi verhaal kwam Hugo Hoes, onze collega van de VPRO Gids, een ware verborgen schat op cinemagebied tegen in de persoon van een welbespraakte Amsterdammer op leeftijd. Hij interviewde deze bijzondere man voor de VPRO Gids en wij besloten een portret in vier delen aan hem te wijden, dat vandaag tot en met donderdag wordt uitgezonden. Luister naar deel 3 van 'De Werelden van IJsbrand Rogge'.

Anneke Claus - 'Ieja Dela'

vanaf 01:45:05

Tijdens de 36e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie voor ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Anneke Claus, die 'Ieja Dela' voorleest.

Gena Kagermanov: 'De tweede blik'

vanaf 01:52:26

Het Rijksmuseum in Amsterdam toont voorwerpen uit de 80-jarige oorlog: de opstand van de Nederlandse tegen de Spaanse overheersers. Omdat de voorwerpen zelf niets anders kunnen dan zwijgen, vroeg Vlaams-Nederlands cultuurhuis 'deBuren' achttien jonge schrijvers om deze voorwerpen een stem te geven.